ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΕΦΤ ΤΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ 
Ι. ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 
ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ, ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ 
ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ ΣΟΥΠΟΥΡΤΖΗ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ
02 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024
 
 Το απόγευμα της Τρίτης 2 Ιανουαρίου 2024, με αισθήματα χαράς και σε κλίμα αγάπης, ο Πρόεδρος, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Αθηναγόρας Σουπουρτζής, Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος  ευλόγησε και έκοψε την Βασιλόπιτα του ΕΦΤ του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου. 

  Στη σεμνή Τελετή, η οποία έλαβε χώρα στο Ναό μας, εκλήθησαν * και παρέστησαν άπαντα τα Αξιότιμα Μέλη του ΔΣ- πλήν ενός Αξιοτίμου Μέλους, το οποίο απουσιάσε αιτιολογημένα, καθώς και αντιπροσωπευτικά μερικές Εθελόντριες που διακονούν στο Εκθετήριο του Ναού και τον Έρανο της Αγάπης. 


 Ο Πανοσιολογιώτατος  Πρόεδρος μετέφερε  τις ευχές και ευλογίες του Ποιμενάρχου μας, Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β´, ενημέρωσε για το επιτελεσθέν φιλανθρωπικό έργο κατά μήνα Δεκέμβριο 2023 και ευχήθηκε σε όλους υγεία, δύναμη και κάθε ευλογία για την νέα χρονιά.Το φλουρί βρέθηκε στο κομμάτι εις τιμήν του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως του εν Αιγίνη, που είναι ο Προστάτης και Έφορος του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας μας ( οδ. Λυσίου 2 & Ιπποκράτους, Γαλάτσι) !

 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!

*Λόγω αυξήσεως των εποχικών ιώσεων που ταλαιπωρούν αρκετούς Εθελοντές της Ενορίας, το ΔΣ απεφάσισε να κληθούν αντιπροσωπευτικώς μόνο λίγες Εθελόντριες και να διανεμηθούν κομμάτια Βασιλόπιτας σε Όλο το εκκλησίασμα της Αγίας Γλυκερίας την προσεχή Κυριακή μετά την Θεία Λειτουργία, από το προαύλιο του Ναού.

==========================================

 
Κατανυκτική Θεία Λειτουργία 
16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Κατανυκτική Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου (16/11/2023) επί τη Ιερά Μνήμη του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ματθαίου, παρουσία αρκετών Πιστών, από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αθηναγόρα  Σουπουρτζή, Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος- Πρόεδρο ΕΦΤ του Ι. Ναού μας και Υπεύθυνο για τη Νεολαία της Ενορίας μας.  Πρό του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Πανοσιολογιώτατος ευλόγησε, κατά την εκκλησιαστική τάξη, τα κόλλυβα του Εορταζομένου Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού. 

Εν συνεχεία τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των μνημονευομένων κατά εφετινό Σαρανταλείτουργο κεκοιμημένων αδελφών μας στην Ενορία μας.

 Τέλος, ο π. Αθηναγόρας ομίλησε επικαίρως αναφερόμενος στα διδάγματα που απορρέουν από τον βίο του εορταζομένου Αγίου Αποστόλου και ευχήθηκε καταλλήλως στους έχοντες ονομαστική εορτή Ενορίτες.

 Καλή και ευλογημένη Σαρακοστὴ και με το καλὸ να εορτάσουμε την Αγία Χριστού Γέννηση!

=========================================

Φωτοστιγμές από την Επίσημη Δοξολογία
 επί τη Εορτή της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου 
και την Εθνική Επέτειο της " 28ης Οκτωβρίου 1940".
(ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023)
 
 
Επακολούθησε η Τέλεση Επιμνημόσυνης Δεήσεως στο μνημείο Εθν. Αντιστάσεως του Γαλατσίου. Παρόντες ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ Γιώργος Μαρκόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ Γιάννης Ρωμανός, Αντιδήμαρχοι, κλιμάκιο του Αστυνομικού τμήματος του Δήμου Γαλατσίου και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι.

 
 Τέλος επακολούθησε η παρέλαση Συλλόγων και Σχολείων, παρουσία του Δημάρχου και των Αρχών της Πόλης. ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!
ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 
 
=========================================
 
Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ 
ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ 
(14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023)

 Φωτοστιγμές από την Πανήγυρη του Ενοριακού μας Παρεκκλησίου, του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, του Ναξίου τον οποίο ευλαβούνται ιδιαιτέρως οι πολυπληθείς Νάξιοι που κατοικούν στο Γαλάτσι!

 

Του Μ. Εσπερινού προέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Επιφάνιος Αρβανίτης, της δέ Θ. Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος. Αμφότεροι εκήρυξαν χαρισματικά τον θείο λόγο αναφερόμενοι στο πρόσωπο του Αγίου.

Μετά το πέρας των Ι. Ακολουθιών, εκλεκτές Συνεργάτιδές του Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Αθηναγόρου Σουπουρτζή, ακούραστες Εθελόντριες του Ενοριακού Φιλοπτώχου της Αγίας Γλυκερίας, καταγόμενες από την όμορφη Νάξο, μοίρασαν από το προαύλιο του Ναού, σε όλο το εκκλησίασμα, ναξιώτικα κεράσματα ( τυρί, ρακί, λουκούμια, παξιμάδια κλπ) τιμώντας τον Συμπατριώτη τους Άγιο. Επίσης μοίρασαν και τον άρτο που προσέφερε η Ομοσπονδία Ναξιακών Σωματείων (Ο.ΝΑ.Σ.).

 Ως Πρόεδρος, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Αθηναγόρας εξέφρασε θερμές ευχαριστίες σε όλους τους Εθελοντές μας, επικαλούμενος παραλλήλως τη χάρη και την ευλογία του Αγίου μας προς όλους τους Ενορίτες μας  και τους ευλαβείς πολυάριθμους Προσκυνητές! Βοήθεια μας! Και του χρόνου με υγεία!(!)

=========================================
 
ΒΑΠΤΙΣΗ ΕΝΗΛΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
Την Πέμπτη, 29/06/2023, κατά την εορτή του Μεγάλου Αποστόλου, του ενδόξου Ιδρυτού και φωτιστού της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αγίου Παύλου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας Σουπουρτζής, Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου και Πρόεδρος ΕΦΤ της Ενορίας μας τέλεσε στον Καθεδρικό Ι. Ναό μας την Βάπτιση-Άγιο Φώτισμα ενός Νέου Ανθρώπου, τιμώντας και δι ´ αυτού του τρόπου τον Πάτρωνα Άγιο της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Είθε η Νεοφώτιστη να είναι ευλογημένη πάντοτε!
Συν Θεώ, συντόμως θα τελεστεί και το Ιερό Μυστήριο του Γάμου της όπως μάθαμε!

 

=========================================
Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ Ι. ΝΑΟΥ ΜΑΣ

(12 και 13 Μαΐου 2023)

Με εκκλησιαστική Μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη, τελέστηκαν και φέτος, οι Πανηγυρικές και Εορταστικές Ακολουθίες επί τη Μνήμη της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γλυκερίας της Μυροβλύτιδος και Θαυματουργού, Πολιούχου της Πόλεως του Γαλατσίου.


Την παραμονή, κατά τον Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος.
Ανήμερα της εορτής, το πρωί  κατά την ακολουθία του Όρθρου και την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε  ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης  κ. Κωνστάντιος.


Το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας τελέστηκε ο μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνστάντιου,  ο οποίος εν συνεχεία εκήρυξε εμπνευσμένα τον Θείο λόγο αναφερόμενος στο Μαρτύριο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Γλυκερίας. 
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Γλυκερίας στις κεντρικές Λεωφόρους του Γαλατσίου. 
Την εικόνα πλαισίωσαν οι αρχές της Πόλεως του Γαλατσίου, φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας, μαθήτριες των Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας ως μυροφόρες, καθώς και πλήθος Λαού.
  =========================================
 
 
ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ
Το Σάββατον, 01 Απριλίου 2023, πραγματοποιήθηκε Ενοριακό Προσκύνημα σε δύο Ιερές Μονές με πλούσια Ιστορία και πολλές ευλογίες: 
Την Ι. Μονή Αγίων Νηπίων Οινόης και 
Της Ι. Μονή Οσίου Μελετίου Κιθαιρώνος.

Ο Π. Αθηναγόρας μαζί με όμιλο εκατό (100) Ενοριτών είχαν τη χαρά να τις επισκεφτούν, να προσκυνήσουν και να μιλήσουν για πολλά πνευματικά θέματα.
=========================================
O ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ  
ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ 
ΤΟΥ 1821  
ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ι. Ν. ΑΓ. ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ  
(ΣΑΒΒΑΤΟΝ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023)
 

Με λαμπρότητα εορτάστηκε ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου αλλά και η Εθνική μας επέτειος της επαναστάσεως του 1821 στον Ι. Ναό μας, το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023.
 


Κατά την Δοξολογία επί τη Εθνική μας εορτή, παρίσταντο ο Δήμαρχος και οι Αρχές της Πόλεως του Γαλατσίου, οι σημαιοφόροι των Σχολείων, Εκπαιδευτικοί, Μαθητές και πλήθος Πιστών.


Επακολούθησε η Τέλεση Επιμνημοσύνου Δεήσεως στο μνημείο Εθν. Αντιστάσεως του Γαλατσίου. Παρόντες ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ Γιώργος Μαρκόπουλος, Αντιδήμαρχοι και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι.
 Τέλος επακολούθησε η παρέλαση Συλλόγων και Σχολείων.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ 
ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ! 

Ζήτω η Ελλάς! Ζήτω το Έθνος!

==========================================

Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
06 Ιανουαρίου 2023
ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ Ε.Φ.Τ
 
Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκαν την Παρασκευή 06 Ιανουαρίου 2023, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Γαλατσίου τα Άγια Θεοφάνεια.
 

Μετά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, τελέστηκε ο Μέγας Αγιασμός των Θεοφανείων, με την συμμετοχή εκατοντάδων Πιστών. 
 Πρό Αυτού, ο Πρόεδρος του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου και Υπεύθυνος Νεότητος και Οικογενείας του Καθεδρικού Ι. Ναού Αγ. Γλυκερίας, π. Αθηναγόρας Σουπουρτζής, διορισθείς υπό του Μακαριωτάτου Ποιμενάρχου, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β´, ενημέρωσε τους παρισταμένους Δημοτικούς Άρχοντες και το ευσεβές πλήρωμα της Ενορίας περί του επιτελεσθέντος κατά το Άγιο Δωδεκαήμερο Φιλανθρωπικού και Κοινωνικού Έργου της Ενορίας μας στο Γαλάτσι.
 


Αναφέρθηκε συνοπτικά στη βοήθεια που προσφέραμε σε διακόσιες ογδόντα (280) οικογένειες και μοναχικά πρόσωπα (συνολικώς περίπου 900 άτομα) με παροχή :
 
1. περίπου 750 νωπών πουλερικών βάρους 2.000 κιλών,
2. 370 κιλών χοιρινού κρέατος,
3. 900 λίτρων ελαιολάδου,
4. 1.200 κιλών τυριού,
5. περίπου 2.000 κιλών τροφίμων μακράς διαρκείας ( ζυμαρικών, οσπρίων, ζάχαρης, αλεύρου, τοματοπελτέ, γάλακτος εβαπορέ) 
6. και μεγάλης ποσότητος ειδών ατομικής υγιεινής ( σαπούνια, σαμπουάν κλπ). 
Επίσης προσφέρθηκαν 
7. Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα,
8. 900 κιλά φρούτα και
9. 500 βασιλόπιτες.
 
Σημειωτέον ότι, παραλλήλως συνεχίζει τη λειτουργία του το Κοινωνικό Φροντιστήριο της Ενορίας μας για Μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου ευάλωτων κοινωνικά οικογενειών.
Ο π. Αθηναγόρας εν συνεχεία είπε:
'Ευχαριστούμε ευγνωμόνως και ευλογούμε Πατρικώς όλους τους φιλανθρώπους Δωρητές και Ευεργέτες των απόρων της Ενορίας μας και τις ακούραστες Εθελόντριες αλλά και όλο τον Πιστό Λαό του Θεού, ο οποίος επιτελεί τα Έργα Αγάπης και Αλληλεγγύης της Ενορίας μας στο Γαλάτσι.'
 
Την Μεγάλη Εορτή τίμησαν όλες οι αρχές του τόπου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γαλατσίου κ. Γιώργο Μαρκόπουλο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους και εκπροσώπους Φορέων και Σωματείων.
 


                    Χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους!
           Καλή φώτιση σε όλο το Γαλάτσι και όλο τον Κόσμο.

==========================================

05 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023 - ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης 
π. Αθηναγόρας Σουπουρτζής, ετέλεσε τον Μεγάλο Αγιασμό των Θεοφανείων στο Ι. Ησυχαστήριο Προφήτου Ηλιού Αττικού Άλσους - Γαλατσίου και στη συνέχεια περιδιάβηκε περπατώντας ολόκληρη την έκταση της Ενορίας μας στο Γαλάτσι, αγιάζοντας όλα τα σπίτι και τα καταστήματα των Ενοριτών Γαλατσιωτών,
 οι οποίοι το ζήτησαν. 
 
Και του Χρόνου! Χρόνια πολλά σε όλο το Γαλάτσι και όλο τον Κόσμο! 
 
Καλή φώτιση στη Νεολαία μας!
 

 Tο πρωί τελέσαμε, κατ´ έθος, τον Μεγάλο Αγιασμό των Θεοφανείων στο Ι. Ησυχαστήριο Προφήτου Ηλιού Αττικού Άλσους (Γαλατσίου) και καθ´ εξής αγιάσαμε τους χώρους και τα κελλιά της ολιγομελούς πλήν αγαπητής αδελφότητος, της εγκαταβιούσης στα όρια της Ενορίας μας.
Έπειτα περιδιαβήκαμε πεζοί απ´ άκρου εις άκρον ολόκληρη την έκταση της Ενορίας αγιάζοντας καθηκόντως οικίες και εργασίες αγαπητών μας Ενοριτών στο Γαλάτσι, οι οποίοι εδήλωσαν ότι το επιθυμούν, συνεχίζοντας τα ευλογημένα πατροπαράδοτα έθιμα της Πατρίδος μας, τις απ´ αιώνων Ιερές Παραδόσεις της Πίστεώς μας! 
Καλή φώτιση σε όλους! Χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους τους Γαλατσιώτες και σε όλο τον κόσμο!

==========================================

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2023

<< Εὐλόγησον τόν στέφανον τοῦ ἐνιαυτοῦ 
τῆς χρηστότητός σου, Κύριε >>
 
Κύριε, ευλόγησε τις εποχές του έτους με τα αγαθά της καλωσύνης σου, – (το δωδεκαμελές στεφάνι του νέου έτους που μας χάρισες)!
 
 ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023 - ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ. 
ΜΕΤΑ ΤΗΝ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ 
Η ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΛΗΘΟΥΣ ΠΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.
 ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΖΙ 
ΜΕ ΤΟΝ Π. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ ΕΨΑΛΛΑΝ ΥΜΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ.

ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟ 2023!  
 

==========================================


Φωτοστιγμές από την Επίσημη Δοξολογία
 επί τη Εορτή της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου 
και την Εθνική Επέτειο της " 28ης Οκτωβρίου 1940".
(ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022)
 

Επακολούθησε η Τέλεση Επιμνημοσύνου Δεήσεως στο μνημείο Εθν. Αντιστάσεως του Γαλατσίου. Παρόντες ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ Γιώργος Μαρκόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ Γιάννης Ρωμανός, Αντιδήμαρχοι, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ Κώστας Ζώμπος και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι.
 Τέλος επακολούθησε η παρέλαση Συλλόγων και Σχολείων 


==========================================

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΠΙ ΤΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ 
2022 - 2023
 

Σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού τελέστηκε, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022 το απόγευμα, ο Αγιασμός για την φετινή έναρξη του Ενοριακού Νεανικού Έργου (Κατηχητικές συνάξεις, σύναξη ιεροπαίδων - Αναγνωστών, αθλοπαιδιές, εκδρομές, ομάδες χειροτεχνιών και κατασκευών, χορωδία και πολλά ακόμη) στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Γλυκερίας στο Γαλάτσι, από τον Υπεύθυνο Νεότητος Αρχιμ. Αθηναγόρα Σουπουρτζή. Συμμετείχαν παιδιά (δύο από τα συνολικά εννέα τμήματα), νέοι, γονείς και εκπαιδευτικοί. Το πρωί της ίδιας ημέρας, τελέστηκε ο Αγιασμός στο 1ο Σύστημα Προσκόπων Γαλατσίου.

==========================================

Η ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΑΛΣΟΥΣ
  19 ΚΑΙ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022


Με λαμπρότητα εορτάστηκε η 'εις ουρανούς πυρφόρος ανάβασις' του Αγίου Ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, στο Ιερό Ησυχαστήριο Προφήτου Ηλιού Αττικού Άλσους , στο Γαλάτσι. 
 
  
Την παραμονή της εορτής ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και ανήμερα της εορτής, το πρωί, ετελέσθη Θ. Λειτουργία μετά αρτοκλασίας.

 
Το εσπέρας της κυριωνύμου ημέρας ετελέσθη ο Μεθέορτος Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και η καθιερωμένη λιτάνευση της Ι. Εικόνος, παρουσία του Αξιοτίμου  Δημάρχου Γαλατσίου κ. Γιώργου Μαρκόπουλου, υπό τη συνοδεία πιστών και την μπάντα του Δήμου Αθηναίων.
  

==========================================

Φωτοστιγμιότυπα από την Εορτή Λήξης των Κατηχητικών. 

(22 Μαΐου 2022)


==========================================

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ Ι. ΝΑΟΥ ΜΑΣ

(12 και 13 Μαΐου 2022)

Με εκκλησιαστική Μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη, τελέστηκαν και φέτος, οι Πανηγυρικές και Εορταστικές Ακολουθίες επί τη Μνήμη της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γλυκερίας της Μυροβλύτιδος και Θαυματουργού, Πολιούχου της Πόλεως του Γαλατσίου.


Την παραμονή, κατά τον Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος, ενώ τον θείο λόγο εκήρυξε ο λόγιος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Θεοχάρης, ο οποίος με μεστό  θεολογικό λόγο αλλά συνάμα με απλό τρόπο αναφέρθηκε στα πνευματικά χαρίσματα της εορταζομένης Αγίας.
Ανήμερα της εορτής, το πρωί  κατά την ακολουθία του Όρθρου και την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε  ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης  κ. Κωνστάντιος.


Το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας τελέστηκε ο μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνστάντιου,  ο οποίος εν συνεχεία εκήρυξε εμπνευσμένα τον Θείο λόγο αναφερόμενος στο Μαρτύριο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Γλυκερίας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Γλυκερίας στις κεντρικές Λεωφόρους του Γαλατσίου. 
Την εικόνα πλαισίωσαν οι αρχές της Πόλεως του Γαλατσίου, φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος, μαθήτριες των Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας ως μυροφόρες, καθώς και πλήθος Λαού.


Δείτε σχετικά βίντεο από την περιφορά της Ιεράς Εικόνος.

 


==========================================

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ (24/04/2022)


 Πηγή: DIVERSITY. GR


==========================================


Μεγάλο Σάββατο - Ανάστα ο Θεός  23/04/2022

==========================================

Ο ΕΠΙΤΑΦΕΙΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ (22/04/2022)==========================================

 
 
Ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αγ. Γλυκερίας Γαλατσίου,
 με τον Πανοσιολογιώτατο 
Αρχιμανδρίτη π. Αθηναγόρα Σουπουρτζή
(08 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022)
 

==========================================

 
(ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022)
Φωτοστιγμές από τη σημερινή Θεία Λειτουργία και την Επίσημη Δοξολογία
 επί τη Εορτή ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ  και την Εθνική Επέτειο 
της " 25ης Μαρτίου 1821".
(ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022)


 
Επακολούθησε η Τέλεση Επιμνημοσύνου Δεήσεως στο μνημείο Εθν. Αντιστάσεως του Γαλατσίου και η καθιερωμένη παρέλαση παρουσία του Δημάρχου και των αρχών της Πόλης.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ 
ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ! 
 
Ζήτω η Ελλάς! Ζήτω το Έθνος!

==========================================

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022

 Πανηγυρική Θεία Λειτουργία σήμερα (13/02/2022) στον Καθεδρικό Ι. Ν. Αγ. Γλυκερίας Γαλατσίου. Συλλειτουργός των  Εφημερίων της Ενορίας ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής κ. ΓΕΔΕΩΝ Βαρυτίμου, ο οποίος εκήρυξε και τον θείο λόγο.

 
 
Ο Γέροντας Γεδεών γεννήθηκε στο Γαλάτσι και βαπτίστηκε στο Ναό της Αγ. Γλυκερίας. Ποτέ δεν ξεχνά την Ενορία της Πολιούχου του Γαλατσίου, όποτε έρχεται από την Αμερική στο Γαλάτσι.

 Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας καλωσόρισε με θερμά λόγια τον "φίλο και αδελφό του", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τον ευχαρίστησε για τη σημερινή λειτουργική και κηρυκτική παρουσία και εκ μέρους των Συνεφημερίων και της Ενορίας του ζήτησε πάντοτε να εύχεται για τους ενορίτες.
 

==========================================
 
ΤΟΜΕΑΣ ΝΕΟΤΗΤΟΣ 
ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ 
Ι. Ν. ΑΓ. ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
30/1/2022
 
Τιμήθηκε η Εορτή των Τριών Ιεραρχών, Προστατών των Γραμμάτων και της Παιδείας μας - Ευλογία και Κοπή Αγιοβασιλόπιτας.
 


            Με τις Πατρικές ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας, κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ, με τη δυναμική συμμετοχή αντιπροσωπείας ογδόντα (80) Νέων και παιδιών (από τα διακόσια εβδομήντα (270) που φοιτούν συνολικώς) του ΚΕΝΤΡΟΥ  ΝΕΟΤΗΤΟΣ και ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ της Ενορίας,Εκπαιδευτικών των Σχολείων του Γαλατσίου, Κατηχητών και Γονέων και παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες,  πραγματοποιήθηκε (τηρουμένων των μέτρων κατά της πανδημίας) την Κυριακή 30/1/2022 και ώρα 18.30 στον Ιερό Ναό Αγ. Γλυκερίας η ευλόγηση και κοπή της παραδοσιακής Αγιοβασιλόπιτας από τον Υπεύθυνο της Ενορίας, Αρχιμανδρίτη π. Αθηναγόρα Σουπουρτζή.
            Οι Νέοι απέδωσαν ύμνους και χριστιανικά τραγούδια, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία του Πανοσιολογιωτάτου με θέμα "ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ", κατά την οποία ο ομιλήτής επικεντρώθηκε στη σημασία της Χριστιανικής Παιδείας και Αγωγής των Νέων, ευχόμενος προς όλους να έχουν τη βοήθεια και την ευλογία των εορταζομένων Μεγάλων Αγίων.
 


           Το φλουρί των Κατηχητικών Αρρένων βρήκε ο μαθητής της Α' Γυμνασίου Δ., ενώ το φλουρί των Κατηχητικών Θηλέων βρήκε η μικρή Γλ., μαθήτρια της Γ' Δημοτικού. Ο π. Αθηναγόρας τους συνεχάρη, τους ευλόγησε και τους επέδωσε συμβολικό δώρο.
 
========================================== 
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2022

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ 2022 - ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ. 


 
ΜΕΤΑ ΤΗΝ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ Η ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ.
 
==========================================
Φωτοστιγμές από την Επίσημη Δοξολογία
επί τη Εορτή της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου και την Εθνική Επέτειο 
της " 28ης Οκτωβρίου 1940".
(ΠΕΜΠΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021)
  
Επακολούθησε η Τέλεση Επιμνημοσύνου Δεήσεως στο μνημείο Εθν. Αντιστάσεως του Γαλατσίου. Παρόντες ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ Γιώργος Μαρκόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ Γιάννης Ρωμανός, Αντιδήμαρχοι, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ Κώστας Ζώμπος και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι.

 
 
Τέλος επακολούθησε η παρέλαση Συλλόγων και Σχολείων με παραστάτες μόνο λόγω των μέτρων κατά του ιού. ==========================================  

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΗΝΑΓΟΡΟΥ  ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΗΤΟΥ
ΚΑΙ 
ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΧΡΙΣΤΙΝΗΣ 
ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ 
(24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021)
 
Πανηγυρική Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αγίας Γλυκερίας, 
το Σάββατο 24 Ιουλίου 2021.  
ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΘΗΝΑΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΙΟΥ
                       
                                
Η μνήμη του Αγίου Αθηναγόρου του Αθηναίου Απολογητού, Αγίου της Τοπικής Εκκλησία των Αθηνών, εορτάστηκε σήμερα με Πανηγυρική Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Γλυκερίας Πολιούχου Γαλατσίου, και προς τιμήν του Εορτάζοντος τα Ονομαστήρια Αυτού, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Αθηναγόρου Σουπουρτζή, Γραμματέως στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και Προέδρου του Κέντρου Ενοριακής Αγάπης του Ι. Ν. Αγίας Γλυκερίας.Κατ' αυτήν Ιερούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος ΡΩΓΩΝ κ.κ. ΦΙΛΟΘΕΟΣ, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου προς την Ενορία και τον εορτάζοντα π. Αθηναγόρα, ενώ  συλλειτούργησαν οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες: π. Δωρόθεος Κιούσης, Ηγουμενοσύμβουλος της Ιστορικής Ιεράς Μονής Πετράκη και Προιστάμενος Ι. Ναού Αγίου Βασιλείου οδ. Μετσόβου, π. Φιλάρετος Χρηστιάς, Εφημέριος Ι. Ναού Παναγίας Κολοκυνθούς και Καθηγητής στις Σχολές του ΟΑΕΔ, π. Ιάκωβος Ανδριόπουλος, Προιστάμενος του Ι. Ναού Ευαγγελισμού Θεοτόκου Ν. Χαλκηδόνος και Διευθυντής Δ/νσης  Ανάπτυξης της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (ΕΚΥΟ) της Ιεράς Συνόδου, ο Ιερολογιώτατος Διάκονος π. Φιλούμενος Καταλαιδης της Ι. Μονής Πετράκη. Συμπροσευχήθηκαν ο τ. Διευθυντής Θρησκ. Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Κιούλος, εφημέριος Ι. Ησυχαστηρίου Προφ. Ηλιού Αττικού Άλσους και ο Εφημέριος της Ενορίας μας, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβ. π. Γεώργιος Γιαπιτζίογλου.

Το Ιερό Αναλόγιο εκόσμισε ο Μουσικολογιώτατος Χοράρχης κ. Ιωάννης Τσούνης, Εκκλησιαστικός Υπάλληλος της Ιεράς Συνόδου μαζί με μέλη της χορωδίας του, συνεπικουρούμενος από τον Ιεροψάλτη της Ενορίας μας κ Θεολόγο κ. Ηλία Ζαφείρη.

Ο Ναός ήταν κατάμεστος από Πιστούς Ενορίτες (παρότι λόγω θέρους απουσιάζουν πολλοί Γαλατσιώτες εκτός Αθηνών) οι οποίοι ήλθαν να τιμήσουν την ιερά μνήμη του Αγίου Αθηναγόρα και να ευχηθούν στον Εορτάζοντα π. Αθηναγόρα.


Στο τέλος ευλογήθηκαν εορταστικά Κόλλυβα του Αγίου και Αρτοκλασία, ενώ διανεμήθηκαν σε όλους γλυκίσματα και εικονίδια του Αγίου Αθηναγόρου προς ευλογία.
Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε κέρασμα προς όλους όσοι εκκλησιάστηκαν, από τον Εορτάζοντα Γέροντα Αθηναγόρα.

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΤΗ  ΓΕΡΟΝΤΑ  ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ
========================================== 
 
Η ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΥ
ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΑΛΣΟΥΣ

  19 ΚΑΙ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021


Με λαμπρότητα εορτάστηκε η 'εις ουρανούς πυρφόρος ανάβασις' του Αγίου Ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, στο Ιερό Ησυχαστήριο Προφήτου Ηλιού Αττικού Άλσους , στο Γαλάτσι.


Την παραμονή της εορτής ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρεσθένης κ.κ. Θεόκλητου, παρουσία του Αξιοτίμου  Δημάρχου Γαλατσίου κ. Γιώργου Μαρκόπουλου, και πλήθος πιστών. 
Ανήμερα της εορτής, το πρωί ετελέσθη Θ. Λειτουργία μετά αρτοκλασίας ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρεσθένης κ.κ. Θεόκλητου.
 

Το εσπέρας της κυριωνύμου ημέρας ετελέσθη ο Μεθέορτος Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και η καθιερωμένη λιτάνευση της Ι. Εικόνος στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ησυχαστηρίου, (τηρουμένων των μέτρων ασφαλείας εξαιτίας της πανδημίας), παρουσία του Αξιοτίμου  Δημάρχου Γαλατσίου κ. Γιώργου Μαρκόπουλου, υπό τη συνοδεία πιστών.
 


==========================================
 
Η ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ 
ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΔΗΜΟ ΤΟΝ ΝΑΞΙΟ
13 & 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021
 

Με λαμπρότητα τελέστηκαν οι εορταστικές ακολουθίες  προς  τιμήν και μνήμην  του  Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, στο νεοανεγερθέν παρεκκλήσιο της Ενορίας μας.
 
Το Εσπέρας της παραμονής, ημέρα Τρίτη, τελέστηκε Μέγας Εσπερινός, μετ’ Αρτοκλασίας.
 

Την Πρωΐαν της κυριωνύμου ημέρας, Τετάρτης, τελέστηκε ο Όρθρος της εορτής και εν συνεχεία,  Θεία Λειτουργία.Ακολούθησε η Λιτάνευσις της Ιεράς Εκόνος του Αγίου Νικοδήμου, καθώς και η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας του ΚΑΖΑΝ πέρυξ του Ι. Ναού. 
Η εικόνα της Παναγίας του ΚΑΖΑΝ
 

Το απόγευμα της Κυριωνύμου ημέρας τελέστηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου.
 
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΟ ΙΕΡΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ αρχικώς με σχέδια, επίβλεψη και προσωπικό έργο του Γαλατσιώτη Ιατρού - Δρ Θεολογίας Πανοσιολογιωτάτου ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΙΟΛΙΟΥ και  ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ σχεδόν με δαπάνες των Αδελφών  ΚΑΝΔΗΛΩΡΩΝ, οι οποίοι, ως τάμα, διέθεσαν την αρχική κατασκευή, τα μάρμαρα, την Αγία Τράπεζα, μαρμάρινο Τέμπλο και τον ΠΛΗΡΗ σχεδόν εξοπλισμό του Ναού με εκλεκτά Ιερά Σκεύη, Εικόνες κλπ.  
 =======================================
 
ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ Ι. ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ 
ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΤΤΙΚΟΥ ΑΛΣΟΥΣ 
- φωτοστιγμιότυπα-
06 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021
 
 


 =======================================
 
 Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ Ι. ΝΑΟΥ ΜΑΣ

(12 και 13 Μαΐου 2021)

Με εκκλησιαστική Μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη, τελέστηκαν και φέτος, οι Πανηγυρικές και Εορταστικές Ακολουθίες επί τη Μνήμη της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γλυκερίας της Μυροβλύτιδος και Θαυματουργού, Πολιούχου της Πόλεως του Γαλατσίου.

 (ΠΑΡΑΜΟΝΗ 12 Μαΐου 2021)

Την παραμονή της εορτής, του Πανηγυρικού Εσπερινού προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος,  ο οποίος εκύρηξε το Θείο λόγο .


Συμμετείχε πλήθος κόσμου τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα και τις αποστάσεις, ο Δήμαρχος Γαλατσίου κος Γεώργιος Μαρκόπουλος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

 
   
(ΑΝΗΜΕΡΑ 13 Μαΐου 2021)
 Ανήμερα της εορτής, το πρωί  κατά την ακολουθία του Όρθρου και την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε  ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης  κ. Κωνστάντιος.
 

 


 (ΑΝΗΜΕΡΑ ΕΣΠΕΡΑΣ 13 Μαΐου 2021)
Το εσπέρας της κυριωνύμου ημέρας, έγινε ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση εις την Αγίαν.

ΦΕΤΟΣ Η ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ. 
 

Η Ι. ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΜΕΤΕΦΕΡΘΗ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜ ΑΪΒΑΛΙΩΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΑΘΗΝΑΓΟΡΟΥ ΣΟΥΠΟΥΡΤΖΗ. ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΕΤΕΛΕΣΕ Ο ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ Π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑΠΙΤΖΙΟΓΛΟΥ. ΠΑΡΕΣΤΗΣΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ.

 
=======================================
 
ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ Ι. Ν. ΑΓ. ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ - ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ 2021 
φωτογραφικά στιγμιότυπα

 =======================================
 
Ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ 
ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ι. Ν. ΑΓ. ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ
(16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021)  
 

Τον Ακάθιστο Ύμνο έψαλε ενώπιον της  θαυματουργού Ι. Εικόνος της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης ο Συνοδικός Γραμματεύς, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας Σουπουρτζής, Πρόεδρος του Κ.Ε.Α. Ι. Ναού Αγίας Γλυκερίας.
 


Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
 =======================================
 
Δ' ΣΤΑΣΙΣ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ 
ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ι. Ν. ΑΓ. ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ 
(09 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021)
Τους Χαιρετισμούς έψαλε ενώπιον της  θαυματουργού Ι. Εικόνος της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης ο Συνοδικός Γραμματεύς, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας Σουπουρτζής, Πρόεδρος του Κ.Ε.Α. Ι. Ναού Αγίας Γλυκερίας.

Ευχάριστη έκπληξη η παρουσία Νέων ανθρώπων που διακόνησαν στο Άγιο Βήμα και στα Ιερά Αναλόγια με κορυφαίο τον Λαμπαδάριο του Ι. Ναού Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου Πολιούχου Αθηνών,  Μουσικολογιώτατο κ. Αναστάσιο Μαυρογένη. Ο Πανοσιολογιώτατος π. Αθηναγόρας  ευχαρίστησε όλους και ιδιαιτέρως τους Νέους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της Ενορίας.
Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
==========================================
 
(02 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021)
Φωτοστιγμές από την Ι. Ακολουθία των Γ´ Χαιρετισμών 
της Υπεραγίας Θεοτόκου
 
Φωτοστιγμές από την Ι. Ακολουθία των Γ´ Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου ( Ά Ακολουθία ), Ιερουργούντος του Συνοδικού Γραμματέως, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Αθηναγόρα Σουπουρτζή, ο οποίος προ του τέλους ομίλησε συντομότατα για την παρηγορία και την στήριξη που χαρίζει στη ζωή του Χριστιανού η Κυρία Θεοτόκος.


 Αξιοσημείωτη τυγχάνει η παρουσία πολλών νέων ανθρώπων που υπηρέτησαν στα δύο Αναλόγια και το Ιερό Βήμα, προσκληθέντες από τον Πανοσιολογιώτατο, ο οποίος τυγχάνει και Υπεύθυνος Νεότητος και Οικογενείας της Ενορίας του Καθεδρικού Ι. Ν. Αγίας Γλυκερίας.


Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΙΖΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ, ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ.
==========================================
 
(26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021) 
 Β' ΣΤΑΣΙΣ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ 
ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ι. Ν. ΑΓ. ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ. 
 
" ΗΚΟΥΣΑΝ ΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ΤΟΝ ΥΜΝΟΝ..."
Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ π. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΠΡΟΣΚΥΝΩΝ ΤΗΝ Ι. ΕΙΚΟΝΑ 
ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΗΣ

Την Ακολουθία ετέλεσε ο Συνοδικός Γραμματεύς, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας Σουπουρτζής, ο οποίος πρό του πέρατος ομίλησε πολύ σύντομα για το πρόσωπο της Παναγίας, ευχήθηκε δέ η Κυρία Θεοτόκος να χαρίζει υγεία και να απαλλάξει τον κόσμο από την πανδημία.

Τα Ιερά Αναλόγια υπηρέτησαν μελωδικότατα και κατανυκτικά  Ιεροψάλτες του Ναού μας, καθώς και ο Λαμπαδάριος του Ι. Ν. Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγείτου πολιούχου Αθηνών, Μουσικολογιώτατος κ. Αναστάσιος Μαυρογένης, προσκληθείς από τον Πανοσιολογιώτατο Γέροντα π.Αθηναγόρα, ο οποίος και εξέφρασε σχετικές ευχαριστίες.

Η πρώτη Ιερά Ακολουθία ξεκίνησε ώρα 4μ.μ., ενώ η δεύτερη ώρα 8μ.μ.


 

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ, ΠΑΡΗΓΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΟΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ

  ==========================================
 
Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
(25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021) 
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ 
ΚΑΙ ΤΗΣ 200ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ 1821 
ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ι. Ν. ΑΓ. ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ 
 
 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ 
ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ! 
 
Ζήτω η Ελλάς! Ζήτω το Έθνος!
  ==========================================
  
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
2021
 
Με κατάνυξη τελέστηκε σήμερα, 1η Ιανουαρίου 2021, η Πρωτοχρονιάτικη Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Περιτομής του Κυρίου μας και τη μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Ναό Αγ. Γλυκερίας Γαλατσίου, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων.
Στη β´ Θεία Λειτουργία λειτούργησε ο  Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας Σουπουρτζής, Συνοδικός Γραμματέας. Αξίζει να σημειωθεί η παρουσία πολλών νέων τόσο στο εκκλησίασμα, όσο και στην διακονία στο Ιερό Βήμα και το Ψαλτήριο.
Ο Πανοσιολογιώτατος ανέγνωσε την σχετική Εγκύκλιο της Αγίας και Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα, ενώ στο τέλος  ευχήθηκε σε όλους τους Πιστούς που παρευρέθηκαν και σε όλους τους Ενορίτες, εκ μέρους των Συνεφημερίων του, των Μελών και Εθελοντών του ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, των Κυριών του ΕΡΑΝΟΥ ΑΓΑΠΗΣ, των Εθελοντών της ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ και του τομέως ΝΕΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, Καλή και Ευλογημένη Χρονιά, απαλλαγμένη από κάθε κακό, γεμάτη με υγεία, ειρήνη και αγάπη.Φωτό: Κυριάκος Μπούρας  
 =======================================
 
Εορτή του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου
(02/12/2020)

Επί τη Εορτή του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, Προστάτου του Κέντρου Ενοριακής Αγάπης μας, τελέστηκε Πανηγυρική Θ. Λειτουργία με Αρτοκλασία στο Παρεκκλήσιο του Αγ. Νικοδήμου του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου. (02/12/2020)

Ιερουργών ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας Σουπουρτζής, Συνοδικός Γραμματεύς και Πρόεδρος του Κέντρου Ενοριακής Αγάπης, συλλειτουργούντος του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Γιαπιτζίογλου, Εφημέριου του Καθεδρικού Ι. Ν. Αγ. Γλυκερίας.

Ο Γέροντας Αθηναγόρας μνημόνευσε όλα τα ονόματα των Ενοριτών και των Μελών και δωρητών του Κέντρου Ενοριακής Αγάπης ενώπιον του Ιερού Αμφίου (Επιμανικίου) του Αγίου Πορφυρίου του Θαυματουργού.


Αμφότεροι οι Πατέρες ανέπεμψαν Δέηση για την απαλλαγή από τον φοβερό λοιμόν που μαστίζει τον κόσμο. 
 

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ
 
==========================================

Φωτοστιγμές από τη σημερινή Θεία Λειτουργία και την Επίσημη Δοξολογία
 επί τη Εορτή της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου και την Εθνική Επέτειο 
της " 28ης Οκτωβρίου 1940".
(ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020)
Επακολούθησε η Τέλεση Επιμνημοσύνου Δεήσεως στο μνημείο Εθν. Αντιστάσεως του Γαλατσίου. Παρόντές ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ Γιώργος Μαρκόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ Γιάννης Ρωμανός, άπαντες οι Αντιδήμαρχοι, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ Κώστας Ζώμπος και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι.


   
==========================================
 
Αγιασμός ενάρξεως λειτουργίας στο Νέο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης και Κέντρο Νεότητος της Ενορίας! Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο Καθεδρικός Ναός της Πόλης μας αποκτά τέτοιο χώρο για την επιτέλεση του έργου του!
 
ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ " ΔΙΑΜΑΝΤΙ" ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ, 
ΤΟ ΝΕΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, ΝΕΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
(24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020)
 

ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΟΣΜΟΥ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΝΕΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΎ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ.

Ο ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΠΑΤΗΡ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΣΟΥΠΟΥΡΤΖΗΣ, ΣΥΝΟΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΥΣ.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΑΘΗΝΑΓΟΡΟΥ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΕΤΕΛΕΣΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ε.Σ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΚΕΙΜ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ , Ο ΠΟΛΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΠΑΤΗΡ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΧΑΒΑΤΖΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΠΑΤΗΡ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑΠΙΤΖΙΟΓΛΟΥ .
ΕΤΕΘΗΣΑΝ ΠΡΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΙΜΙΟ ΞΥΛΟ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ.

ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΣΑΝ Ο ΑΞΙΟΤΙΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΎ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΩΜΑΝΟΣ, ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΝΤΙΝΑ ΣΠΗΛΙΩΠΟΥΛΟΥ- ΧΡΥΣΑΓΗ, ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΕΡΕΔΙΝΗΣ, Ο ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΡΕΣ, Ο ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΣΎΜΒΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΣΤΑΣ, ΟΙ Δ.Σ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ, ΜΕΜΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΖΩΜΠΟΣ, Ο ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΤΑΗΣ, Ο ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΧΙΖΟΓΙΑΝΝΗΣ, Ο ΔΝΤΗΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ <ΓΡΑΜΜΗ> ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΙΜΑΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ.

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ.

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΕΓΙΝΕ ΜΑΘΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉΣ ΠΡΟΣΦΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ κα ΒΙΟΛΕΤΑ ΡΩΤΑ. ΚΑΤΟΠΙΝ ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΕΝΑ ΚΕΡΑΣΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

 Η ΑΓΙΑ ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ. 
  
Η Ομιλία του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη π. Αθηναγόρα Σουπουρτζή
 
==========================================
 
 
ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ, ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
(21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020)

Φωτοστιγμές από τον Πανηγυρικό Εσπερινό προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Αλεξίου Γιαννιού, Προϊσταμένου Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Παπάγου και Υπευθύνου των Κέντρων Ενοριακής Αγάπης της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών και με συμμετοχή των Εφημερίων της Ενορίας μας. 
 
Προ του τέλους, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας Σουπουρτζής, Συνοδικός Γραμματέας και Πρόεδρος του Κέντρου Ενοριακής Αγάπης της Ενορίας μας, ανεκοίνωσε, εξ αφορμής και της παρουσίας του π. Αλεξίου, τον Αγιασμό που θα τελεστεί στη ΝΕΑ ΑΙΘΟΥΣΑ του Κέντρου Ενοριακής Αγάπης, του νέου " στρατηγείου" αγάπης της Ενορίας μας! 
Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και ευλογία.
==========================================  

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020.
Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 
ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ 
ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΟΣΙΟΛ. ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΠΑΤΕΡΑ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ 
 
- 250 ΠΑΙΔΙΑ ΦΟΙΤΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ -
Με χρηστές ελπίδες, χαρά και τιμή υποδέχθηκε ο Καθεδρικός Ιερός Ναός του Γαλατσίου, την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στις 17:30 μ.μ., τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων και ετελέσθη ο καθιερωμένος αγιασμός επί τη ενάρξη της νέας περιόδου των κατηχητικών συνάξεων.
Την ακολουθία του αγιασμού τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας Σουπουρτζής, Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, Υπεύθυνος  της Νεότητας & Οικογένειας & πρόεδρος του Κ.Ε.Α του Καθεδρικού Ι. Ναού Αγίας Γλυκερίας, ο οποίος υποδέχθηκε αντιπροσωπεία των μαθητών δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων του Γαλατσίου, περί τα 90 παιδιά, (λόγω της εφαρμογής των υγειονομικών περιοριστικών μέτρων της πανδημίας) αφού η ενορία προσμετρά πάνω από 250 μικρούς μαθητές του κατηχητικού. 
 

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ Ομίλησε για τη χαρά και την ελπίδα που εναποθέτει η εκκλησία εις τους νέους, ενώ ευχήθηκε καλή, δημιουργική  και ευλογημένη σχολική χρονιά εις όλους, εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά.


==========================================
 
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΕΠΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ 
ΚΑΙ ΙΟΥΣΤΙΝΗΣ, ΠΡΟΣΤΑΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ 
(01 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020) 
ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
 
Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και ιδιαιτέρως Νεολαίας.
Μάλιστα, αρκετοί φιλακόλουθοι και φερέλπιδες Νέοι της Ενορίας μας υπηρέτησαν τόσο στο Άγιο Βήμα όσο και στο Ψαλτήρι.
 

Κατά την Ιερά Αγρυπνία, τελέστηκε ο Αγιασμός και ετέθησαν προς προσκύνηση Ιερό Λείψανο του Αγίου Κυπριανού και Ιερό Άμφιο του Αγίου Πορφυρίου, ενώ διαβάστηκαν και ευχές του Αγίου Κυπριανού υπέρ υγείας και κατά της βασκανίας για Όλους τους Ενορίτες και Προσκυνητές της Ενορίας.

Τις Ιερές Ακολουθίες ετέλεσαν οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες π. Αθηναγόρας Σουπουρτζής, Συνοδικός Γραμματεύς και Πρόεδρος του Κέντρου Ενοριακής Αγάπης της Ενορίας μας και π. Φιλάρετος από την Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου - Παναγίας Κολοκυνθούς ( οδ. Λένορμαν ).

 ==========================================
 
ΤΕΛΕΣΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ (Ε.ΡΩ)
(22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020)

ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Ε.ΡΩ, Ο ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΟΤΑΤΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΠΑΤΗΡ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΣΟΥΠΟΥΡΤΖΗΣ, ΣΥΝΟΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ Ι. ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, ΕΤΕΛΕΣΕ ΑΓΙΑΣΜΟ, ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ.Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΥΧΗΘΗΚΕ ΣΤΟ Δ.Σ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ, ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΝ.

========================================== 
 
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΟΥ ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 
14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020
Στις φωτό, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας Σουπουρτζής, Συνοδικός Γραμματεύς και Πρόεδρος του Κέντρου Ενοριακής Αγάπης της Ενορίας μας.

Ο Γέροντας Αθηναγόρας ομιλώντας στους Πιστούς και με αφορμή τους Σχολικούς Αγιασμούς που τελέστηκαν σήμερα στα Σχολεία της Ενορίας, παρεκίνησε τους Πιστούς να προσεύχονται ιδιαιτέρως για τα Παιδιά και τη Νεολαία μας, προσευχόμενος και ο ίδιος παράλληλα, η Χάρις του Τιμίου Σταυρού να προστατεύει ιδιαιτέρως τα Νειάτα.

========================================== 
14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020
ΟΙ ΑΓΙΑΣΜΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ
ΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΜΕ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ.
Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας Σουπουρτζής, ο και Υπεύθυνος για Θέματα Νεολαίας και Οικογενείας της Ενορίας μας ετέλεσε τους Αγιασμούς των Δημοτικών Σχολείων της Ενορίας μας.
 
Αρχή Σχολικού Έτους σήμερα 14 Σεπτεμβρίου 2020 και τελέστηκε ο Αγιασμός σε όλα τα Σχολεία της Ενορίας της Πολιούχου του Γαλατσίου. Ο Υπεύθυνος του Τομέα Νεότητος και Οικογένειας του Καθεδρικού Ι. Ναού της Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας Σουπουρτζής ετέλεσε τον Αγιασμό σε σχολεία  της Ενορίας και ανέγνωσε  το Μήνυμα του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β'.

Τέλος απηύθυνε και προσωπικώς, ως Υπεύθυνος, πατρικές ευχές στα παιδιά των Σχολείων, τους εκλεκτούς Εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες των μαθητών, ευχόμενος Καλή και Ευλογημένη Σχολική Χρονιά σε όλους με υγεία, θείο φωτισμό, αγάπη, αλληλεγγύη, αλληλοσεβασμό, υπομονή και κατανόηση.

Τέλος απηύθυνε προς όλους ανοικτή πρόσκληση να έλθουν στην Εκκλησία λέγοντας ότι " οι πόρτες της Ενορίας μας, όπως και οι πόρτες της καρδιάς μας, είναι πάντοτε ανοιχτές για όλους ανεξαιρέτως και σας περιμένουν. Η Ενορία μας, η Αγία Γλυκερία, ως η στοργική Μητέρα σας, σας περιμένει πάντοτε με μια  ανοικτή αγκαλιά γεμάτη από την αγάπη του Χριστού,  έτοιμη να σας βοηθήσει στη ζωή σας με κάθε δυνατό τρόπο,  έτοιμη να αφουγκραστεί τους νεανικούς προβληματισμούς σας. Ο Θεός να είναι πάντοτε μαζί σας". Την ημέρα τίμησαν με την παρουσία τους  Εκπρόσωποι του Δήμου μας.

==========================================

Η ΥΨΩΣΙΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
(14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020)


ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ.
ΙΕΡΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΟΤΑΤΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΠΑΤΗΡ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΣΟΥΠΟΥΡΤΖΗΣ, ΣΥΝΟΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ. 
Ο ΓΈΡΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΥΡΗΓΜΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ. 
Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ.

==========================================

(ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ ΤΟΥ 2019) 


Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΤΗΡ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΟΥΚΛΗΣ ΕΤΕΛΕΣΕ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΣΤΑ 3ο ΚΑΙ 4ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ. ΤΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ.
==========================================

ΔΕΥΤΕΡΑ 07/08/2020 
Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και θ. Κηρύγματος του Ι. Ν. Παναγίας Κολοκυνθούς (Λένορμαν) χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου, παρουσία Κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και πλήθους Πιστών.


Προσκληθείς συμμετέσχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας Σουπουρτζής Γραμματεύς στην Ιερά Σύνοδο και Πρόεδρος του Κ.Ε.Α. του Καθεδρικού Ι.Ναού Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου.


 
Τον Θείο λόγο εκήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης 
π. Δαμασκηνός Πετράκος, Γραμματεύς στην Ιερά Σύνοδο και Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως Ηλείας.

Ο Συνοδικός Γραμματεύς και Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Κουντούρης ευχαρίστησε τους Πατέρες και τους Πιστούς για την προσευχητική παρουσία τους.
 
==========================================


Η ευλογία των Φανουροπιτών στην Ενορία μας
27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Θεία Λειτουργία για τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Φανούριο και ευλογία Φανουροπιτών σήμερα, 27/08/2020, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη π. ΑΘηναγόρα, ο οποίος και εκήρυξε τον Θείο λόγο, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Γλυκερίας Πολιούχο Δήμου  Γαλατσίου.


Αφ' εσπέρας, ο Πανοσιολογιώτατος ετέλεσε τον Πανηγυρικό Εσπερινό του Αγίου Φανουρίου του Θαυματουργού και Νεοφανούς, εκήρυξε τον Θείο λόγο στις εκατοντάδες των Ευλαβών Προσκυνητών που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό και το προαύλιο και ευλόγησε τις Φανουρόπιτες.

Ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Φανούριος είθε να πρεσβεύει πάντοτε υπέρ πάντων ημών.
==========================================

ΔΕΗΣΗ ΥΠΕΡ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ 
ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ 
ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
(12/08/2020)
Η προτελευταία για φέτος αυγουστιάτικη Ιερά Παράκληση τελέστηκε σήμερα (12/08/2020) στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Γλυκερίας Πολιούχου του Δήμου Γαλατσίου από τον δραστήριο Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αθηναγόρα Σουπουρτζή, Γραμματέα στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και Πρόεδρο του Κέντρου Ενοριακής Αγάπης της Ενορίας μας.

Ο Πανοσιολογιώτατος, στο τέλος της Ακολουθίας, ομίλησε στους πολυπληθείς Πιστούς για το Πρόσωπο της Μεγαλόχαρης Παναγίας, ενώ επεσήμανε ότι ενώπιον της φοβερής πανδημίας του κορωνοϊού, την οποία αντιμετωπίζουμε, θα πρέπει αφ' ενός  να επιδείξουμε υπεύθυνη στάση τηρώντας τους νόμους και τις υποδείξεις των αρμοδίων κρατικών αρχών και αφ' ετέρου να στραφούμε μέσω της προσευχής προς τον Θεό και την Υπεραγία Θεοτόκου με πίστη, ελπίδα και αγάπη. 


Κατόπιν, ο Γέροντας Αθηναγόρας ετέλεσε Ειδική Δέηση υπέρ υγείας των κατοικούντων στην Πόλη του Γαλατσίου, των Συνεφημερίων του στην Ενορία και πάντων των Ενοριτών, Λαικών Συνεργατών και Ευλαβών Προσκυνητών του Καθεδρικού Ναού της Πόλης μας.

Τέλος προς πνευματική ενίσχυση των Πιστών εν όψει της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου  έθεσε προς προσκύνηση Ιερό Άμφιο (Επιμανίκιο) του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου και έχρισε όλους με αγιασμένο έλαιο από την ακοίμητη κανδήλα που βρίσκεται πάνω στην Αγία Τράπεζα, ενώ μοίρασε και μικρές εικονίτσες Αγίων ως ευλογία.


 
==========================================


ΕΙΔΙΚΗ ΔΕΗΣΗ ΥΠΕΡ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΑΣ, ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ
11/08/2020


Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο τελέστηκε απόψε (11/08/2020) στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Γλυκερίας Πολιούχου του Δήμου Γαλατσίου, από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αθηναγόρα Σουπουρτζή, Γραμματέα στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και Πρόεδρο του Κέντρου Ενοριακής Αγάπης της Ενορίας μας.

 
Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Πανοσιολογιώτατος ομίλησε προς τους Πιστούς για την Υπεραγία Θεοτόκο αλλά και για το ζήτημα της απειλής από τη γείτονα χώρα, καλώντας όλους μας να προσευχηθούμε υπέρ ειρήνης του σύμπαντος κόσμου αλλά και υπέρ ενισχύσεως του φιλοχρίστου ημών στρατού, συνδέοντας την σημερινή τουρκική προκλητικότητα με το σήμερα εορτασθέν από την Εκκλησία θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα, με το οποίο ο Θαυματουργός Άγιος εξεδίωξε τους Τούρκους από τη Νήσο Του σαν σήμερα ακριβώς πριν από 304 χρόνια ακριβώς!
Τόνισε δε ότι οι Πιστοί πάντοτε στρεφόμαστε στην προσευχή προς τον Θεό και τους Αγίους Του σε στιγμές κινδύνου της Πατρίδος μας.
Εν συνεχεία, σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, ο π. Αθηναγόρας ανέγνωσε από το Μέγα Ευχολόγιο κατάλληλη ευχή "επί επιδρομάς εθνών", στο τέλος της οποίας εψάλη το "Τη Υπερμάχω".
  ==========================================

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020
ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 
ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΟΣ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ 
ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ι. Ν. ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ 
ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΠΑΛΑΙΑ ( 100 ετών) ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΝ/ ΠΟΛΗ
 ( από συλλογή ιδιώτου ενορίτου καταγομένου από τη Λέσβο)
 
 
 
 
 

ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 
ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ - ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΟΝΙΜΩΣ 
ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ

 ==========================================
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020
Ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ 
ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ
Εκτάκτως και Με πρωτοβουλία του Εορτάζοντος τα σεπτά Ονομαστήρια  αυτού, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Αθηναγόρα Σουπουρτζή, συμπαραστατουμένου υπό του αγαπητού συνεφημερίου του, Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Γιαπιτζίογλου, τελέστηκε, εξαιτίας του γνωστού θέματος της Αγιά-Σοφιάς, η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου χθες το απόγευμα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου.


Στο τέλος της Ιεράς Ακολουθίας, ο Γέροντας Αθηναγόρας μίλησε  καταλλήλως στο εκκλησίασμα.

 ==========================================

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ Π. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
Φωτο-ρεπορτάζ από τη Πανηγυρική Θ. Λειτουργία 
στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αγίας Γλυκερίας, 
την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020.


Η μνήμη του Αγίου Αθηναγόρου του Αθηναίου Απολογητού εορτάστηκε σήμερα, Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020, με Πανηγυρικό Δισαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Γλυκερίας Πολιούχου Γαλατσίου, προς τιμήν του Εορτάζοντος τα Σεπτά Ονομαστήρια Αυτού, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Αθηναγόρα Σουπουρτζή, Γραμματέως στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και Προέδρου του Κέντρου Ενοριακής Αγάπης του Ι. Ναού Αγίας Γλυκερίας. μας. Ιερούργησαν Ο Γέρων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ κ.κ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ,Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος ΡΩΓΩΝ κ.κ. ΦΙΛΟΘΕΟΣ,  Ο και παρά τω Μακαριωτάτω Αρχιεπισκόπω Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΩ Β', ενώ στο Άγιο Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο λόγιος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Θεοχάρης, ο οποίος ήλθε για να ευχηθεί στον εορτάζοντα π. Αθηναγόρα. 


Επίσης συλλειτούργησαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Δωρόθεος Κιούσης, Ηγουμενοσύμβουλος της Ιστορικής Ιεράς Μονής Πετράκη και Προιστάμενος Ι. Ναού Αγίου Βασιλείου οδ. Μετσόβου και ο Οσιολογ. Ιερομόναχος π. Φιλάρετος, Εφημέριος Ι. Ναού Παναγίας Κολοκυνθούς. Συμπροσευχήθηκαν Σεβαστοί Πατέρες Γραμματείς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και αρκετοί Ιερείς. 
Ο Ναός ήταν κατάμεστος από Πιστούς Ενορίτες (παρότι λόγω θέρους απουσιάζουν πολλοί Γαλατσιώτες εκτός Αθηνών) οι οποίοι ήλθαν να τιμήσουν την ιερά μνήμη του Αγίου Αθηναγόρα και να ευχηθούν στον Εορτάζοντα Αρχιμανδρίτη π. Αθηναγόρα.


Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε κέρασμα προς όλους όσοι εκκλησιάστηκαν, από τον Εορτάζοντα Γέροντα Αθηναγόρα. Σημειωτέον ότι στον Ιερό Ναό προσήλθαν για ευχές ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γιώργος Μαρκόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ. Ρωμανός, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Συλλόγων του Γαλατσίου, Εκπαιδευτικοί κλπ

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΤΗ  ΓΕΡΟΝΤΑ  ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ

 ==========================================
Η ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΥ
ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΑΛΣΟΥΣ

  19 ΚΑΙ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020
Με λαμπρότητα εορτάστηκε η 'εις ουρανούς πυρφόρος ανάβασις' του Αγίου Ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, στο Ιερό Ησυχαστήριο Προφήτου Ηλιού Αττικού Άλσους , στο Γαλάτσι.
Την παραμονή της εορτής ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, παρουσία του Αξιοτίμου  Δημάρχου Γαλατσίου κ. Γιώργου Μαρκόπουλου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ . Γιάννη Ρωμανού και του Δημοτικού Συμβούλου κ. Βασίλη Δερεδίνη.
 
 
 
 

Ανήμερα της εορτής, το πρωί ετελέσθη Θ. Λειτουργία μετά αρτοκλασίας και το εσπέρας της κυριωνύμου ημέρας ετελέσθη ο Μεθέορτος Εσπερινός και η καθιερωμένη λιτάνευση της Ι. Εικόνος στη γύρω περιοχή υπό τη συνοδεία  πλήθους πιστών, τηρουμένων των μέτρων ασφαλείας εξαιτίας της πανδημίας.
==========================================

Η ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ
ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ
 13 ΚΑΙ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020


Η ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΔΗΜΟ ΤΟΝ ΝΑΞΙΟ

Με λαμπρότητα τελέστηκαν οι εορταστικές ακολουθίες  προς  τιμήν και μνήμην  του  Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, στο νεοανεγερθέν παρεκκλήσιο της Ενορίας μας.
Το Εσπέρας της παραμονής, ημέρα Δευτέρα, τελέστηκε Μέγας Εσπερινός, μετ’ Αρτοκλασίας, προεξάρχοντος του Αγίου Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Βαρνάβα Θεοχάρη και με τη συμμετοχή και άλλων Ιερέων, παρουσία του Δημάρχου Γαλατσίου κ. Γιώργου Μαρκόπουλου. Την Πρωΐαν της κυριωνύμου ημέρας, Τρίτης, τελέστηκε ο Όρθρος της εορτής και εν συνεχεία,  Θεία Λειτουργία.Κατά τον Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία τέθηκε σε προσκύνηση η Εικόνα της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, προερχομένη από το Ι. Ησυχαστήριο Προφήτη Ηλία Αττικού Άλσους και η οποία θα επιστρέψει στη Μονή την Τετάρτη 15/7 το πρωί.

 

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΟ ΙΕΡΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ αρχικώς με σχέδια, επίβλεψη και προσωπικό έργο του Γαλατσιώτη Ιατρού - Δρ Θεολογίας Πανοσιολογιωτάτου ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΙΟΛΙΟΥ και  ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ σχεδόν με δαπάνες των Αδελφών  ΚΑΝΔΗΛΩΡΩΝ, οι οποίοι, ως τάμα, διέθεσαν την αρχική κατασκευή, τα μάρμαρα, την Αγία Τράπεζα, μαρμάρινο Τέμπλο και τον ΠΛΗΡΗ σχεδόν εξοπλισμό του Ναού με εκλεκτά Ιερά Σκεύη, Εικόνες κλπ.  

 Ακολούθησε η Λιτάνευσις της Ιεράς Εκόνος, πέρυξ του Ι. Ναού, ενώ το απόγευμα της Κυριωνύμου ημέρας τελέστηκαν και ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου, παρουσία του Αντιδημάρχου κ Γιάννη Κορρέ και του Δημοτικού Συμβούλου κ Βασίλη Δερεδίνη.
==========================================

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ 
ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΤΤΙΚΟΥ ΑΛΣΟΥΣ
(6 και 7 Ιουλίου 2020)


Με λαμπρότητα τελέστηκε τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 το απόγευμα, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ' αρτοκλασίας, προς τιμήν της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής.
Προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας Σουπουρτζής, Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου και Πρόεδρος του Κέντρου Ενοριακής Αγάπης του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Γλυκερίας, και συμμετείχαν ο Αιδεσιμολογιώτατος  Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Γιαπιτζίογλου, Εφημέριος του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Γλυκερίας και του Ιερού Ησυχαστηρίου Προφήτη Ηλία Αττικού Άλσους ( Τουρκοβουνίων) και άλλοι Ιερείς από διάφορες περιοχές της Αττικής.


Ο Πανοσιολογιώτατος Γέροντας Αθηναγόρας κήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στο βίο και το Μαρτύριο της Αγίας Κυριακής, τα πολλά θαύματα, που επιτελεί η Αγία αλλά και την αγάπη της για τον Χριστό, η οποία κυριαρχούσε στην ψυχή και την ζωή της. Κάλεσε όλους να μιμηθούμε την Αγία στις αρετές της και ιδιαιτέρως στην αγάπη που είχε για το πρόσωπο του Χριστού.  Την Τρίτη 7 Ιουλίου 2020, κυριώνυμον ημέραν της εορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, το πρωί  τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και το εσπέρας πραγματοποιήθει ο μεθεόρτιος εσπερινός και η Παράκληση.Να σημειωθεί ότι κατά όλες τις Ιερές Ακολουθίες, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που προβλέπει η Νομόθεσία, με την φροντίδα και την άψογη οργάνωση του Προισταμένου του Ιερού Παρεκκλησίου της Αγίας Κυριακής, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Νεοφύτου.
==========================================


Η ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ (2020)
 Φωτοστιγμιότυπα από την Ι. Πανήγυρη  της Αγίας Γλυκερίας 
( 12 και 13 Μαΐου 2020)
1. ΠΑΡΑΜΟΝΗ


Η ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
ΑΓΙΑ ΓΛΥΚΕΡΙΑ Η ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΣ

 
 
 
 
 
 Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΜΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΕΣ 
ΜΥΡΟΦΟΡΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΕΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΣ


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Το βράδυ τελείται κεκλεισμένων των θυρών Ιερά Αγρυπνία από τους Ιερείς της Πολιούχου μας.

2. ΑΝΗΜΕΡΑ


 Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΜΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΕΣ 
ΜΥΡΟΦΟΡΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΕΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ==========================================

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ 2020

ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓ. ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΟΠΩΣ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ! 
ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΕΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

 ==========================================

ΜΕΓΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΩΙ ( "Πρώτη Ανάσταση" )
ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ (18/04/2020) ΜΕΓΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΩΙ ( "Πρώτη Ανάσταση" ) ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ και με τήρηση των μέτρων που έλαβε η Πολιτεία, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Γλυκερίας. 
Ιερουργός ο Γαλατσιώτης Αρχιμ. Αθηναγόρας Σουπουρτζής, Συνοδικός Γραμματεύς. 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ! ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !
 
 
 
 
 
 
 
 

 ==========================================


ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ 2020
ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 - 04 - 2020, (Εσπέρας) και στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Γαλατσίου τελέστηκε με κατάνυξη η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ, ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ και με τήρηση των μέτρων που έχει λάβει η Πολιτεία. 

Ιερούργησαν ο ΓΑΛΑΤΣΙΩΤΗΣ Πανοσιολογιώτατος ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ  π. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ, Συνοδικός Γραμματέας και Πρόεδρος του Κέντρου Ενοριακής Αγάπης και Υπεύθυνος Νεολαίας, Οικογενείας και Αιμοδοσίας του Καθεδρικού Ιερού Ναού της Πόλεώς μας μαζί με τους αγαπητούς του Συνεφημερίους. 
 Μακάρι του Χρόνου με υγεία ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ. 

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙΩΤΕΣ. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

 ==========================================

 

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 16 - 04 - 2020 και με κατάνυξη τελέστηκε στον ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ιερό Ναό του Δήμου μας, ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ και με τήρηση όλων των μέτρων προστασίας που ορίζει η Πολιτεία, η Θεία Λειτουργία εις ανάμνησιν του Μυστικού Δείπνου του Κυρίου με τους Μαθητές Του.  
 

 

 

Κατ' αυτήν, ο Γαλατσιώτης Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας Σουπουρτζής, Γραμματέας στην Ιερά Σύνοδο και Πρόεδρος του Κέντρου Ενοριακής Αγάπης και Υπεύθυνος Νεότητος, Οικογενείας και Αιμοδοσίας της Ενορίας, προσευχήθηκε υπέρ Υγείας των ασθενούντων και ανέπεμψε ειδικές Δεήσεις για όλους τους ΓΑΛΑΤΣΙΩΤΕΣ ενορίτες και όλους τους Πιστούς που δυστυχώς δεν είχαν φέτος τη χαρά να συμμετάσχουν και να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων, όπως κάθε χρόνο γίνεται παραδοσιακά στο Ναό της ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ του Γαλατσίου. 


 Ευχόμαστε η Αγία Μεγαλομάρτυς Γλυκερία, η Μυροβλύτις και Θαυματουργή να μας βοηθήσει και αξιώσει ΟΛΟΥΣ του χρόνου ΜΕ ΥΓΕΙΑ  να εορτάσουμε όπως πρέπει την Μεγάλη αυτή Ημέρα. 

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ ! ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ !

==========================================


ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 - 04 - 2020  και στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Δήμου μας τελέστηκε, κατ' εξαίρεσιν για φέτος το πρωί, ΤΟ ΙΕΡΟ ΕΥΧΕΛΑΙΟ, ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ και με τήρηση των αυστηρών μέτρων που έχει λάβει η Πολιτεία.  Στο Ιερό Μυστήριο ιερούργησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας Σουπουρτζής, Γραμματέας στην Ιερά Σύνοδο και Πρόεδρος του Κέντρου Ενοριακής Αγάπης και Υπεύθυνος Νεότητος, Οικογενείας και Αιμοδοσίας της Ενορίας, ο οποίος προσευχήθηκε για την υγεία των ενοριτών.

Η Πολιούχος του Δήμου Γαλατσίου, Αγία  Μεγαλομάρτυς Γλυκερία, η Μυροβλύτις και Θαυματουργός,  Βοήθεια για όλους τους Γαλατσιώτες και όλο τον κόσμο.

==========================================


ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ 
ΤΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ
 
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 07/04/2020 ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 08/04/2020 ΕΓΙΝΕ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΟΧΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ. 


 
Ο ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΠΑΤΗΡ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΣΟΥΠΟΥΡΤΖΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Κ.Ε.Α. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΔΙΕΝΕΙΜΑΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΕ 95 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ.
 
 
 
  
ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ EURO MARKET. (Φυγαλείας 6 Γαλάτσι). Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΘΕΡΜΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΤΟΥΣ ΕΝΟΡΙΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ, ΚΑΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

==========================================

25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2020
ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΧΑΡΜΟΣΥΝΑ (ΜΕ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΑΤΕΡΑ, ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β' ) ΣΤΙΣ 11.00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2020. Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ! 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!
 

==========================================

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 06 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020
Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ Α' ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
Με μεγάλη συμμετοχή Πιστού Λαού τελέστηκε από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αθηναγόρα Μ. Σουπουρτζή, Γραμματέα στην Ιερά Σύνοδο και Προέδρου του Ενοριακού Φιλοπτώχου - Κέντρου Ενοριακής Αγάπης, Υπευθύνου Νεότητος, Οικογενείας και Αιμοδοσίας, η Ακολουθία της Α' Στάσης των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο, στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αγίας Γλυκερίας Πολιούχου του Δήμου Γαλατσίου.
 
 
 
 
Στο τέλος της Ι. Ακολουθίας, ο Πανοσιολογιώτατος Γέροντας εκήρυξε τον Θείο λόγο αναφερόμενος στο πάνσεπτο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και τα πολλά θαύματα τα οποία επιτελεί αλλά και στο ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας μας σχετικώς με τον κοροναϊό, συνιστώντας ψυχραιμία αλλά ουσιαστική πρόληψη ακολουθώντας τις οδηγίες των Αρμοδίων Αρχών.
 
Εν κατακλείδι, τελέστηκε το από πολλών ετών καθιερωμένο στην Ενορία μας Τρισάγιο, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου και με την συμμετοχή Απάντων των Πατέρων του Καθεδρικού Ι. Ναού της Πόλης μας.
 

 ==========================================


 ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ
(23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020)
ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΗΘΛΕΕΜ
ΚΑΙ
ΣΤΟ Ι. ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑΣ ΑΛΥΚΟΥ

Μεγάλη προσεύλευση ( 2 πούλμαν) χθες, 23 Φεβρουαρίου 2020, στο Ενοριακό Προσκύνημα που πραγματοποίησαν Ενορίτες και Φίλοι της Ενορίας μας υπό την πνευματική καθοδήγηση του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου πατρός Αθηναγόρου Σουπουρτή, Γραμματεως στην Ιερά Σύνοδο, Προέδρου του Ε. Φ. Τ. και Υπευθύνου Νεότητος, Οικογενείας και Αιμοδοσίας του Καθεδρικού Ναού του Γαλατσίου.

Πρώτος προορισμός η Ιερά Μονή Βηθλεέμ στο Κορωπί όπου σύσσωμοι οι Προσκυνητές εν ενί στόματι και μιά καρδία έψαλλαν την Παράκληση της Παναγίας και ασπάστηκαν την Εφέστιο θαυματουργή εικόνα της Γεννήσεως του Χριστού. Οι μοναχές ευγενώς προσέφεραν το παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμα σε όλους. 

Εν συνεχεία, μέσω της παραλιακής οδού και απολαμβάνοντας τον ήλιο και την θάλασσα, κατευθυνθήκαν στο Ιερό Προσκύνημα Αγίας Μαρίνας Αλυκού, όπου τους υποδέχθηκε με πολλή αγάπη ο λόγιος Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου και Προϊστάμενος του Προσκυνήματος Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης πατήρ Νεκτάριος Παρασκευάκος. Ετελέσθη η Ιερά Παράκλησις της Αγίας Μαρίνης, εξετέθησαν προς προσκύνησιν τα Ιερά Λείψανα της Αγίας και ο Γέροντας Νεκτάριος διηγήθηκε το ιστορικό του Προσκυνήματος και πολλά θαύματα της Αγίας Μαρίνης. 
 
 
 
 
 
 
 
  

 
Τέλος, επεφυλάχθη μια έκπληξη: η παραδοσιακή χορωδία του Ναού με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη, παρουσίασε ψαλτοτράγουδα προς τέρψιν των Ενοριτών μας. Κατά την έξοδο μας προσφέρθηκαν ευγενώς εικόνες της Αγίας και κεράσματα. Όλοι οι Προσκυνητές έμειναν ενθουσιασμένοι και αναμένουν το νέο προσκύνημα !
 
 
 

==========================================


ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ 

ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΘΥΜΑΤΑΙ…
 Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, Τελώνου και Φαρισαίου, με πρωτοβουλία του Δ. Σ. του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου, τελέστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Γλυκερίας Πολιούχου του Δήμου Γαλατσίου, κατά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των διατελεσάντων Προέδρων του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου, αειμνήστων Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Κουή, Πρωτοπρεσβυτέρων Σταύρου Συκιώτη και Κωνσταντίνου Γκίκα, καθώς και των αοιδήμων Μελών του Εκκλησιαστ. Συμβουλίου, Μελών Δ. Σ. του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου, Εθελοντών, Εθελοντριών των Συσσιτίων, του Εράνου της Αγάπης και κεκοιμημένων Δωρητών. 


Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Μ. Σουπουρτζής, Γραμματέας στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, Πρόεδρος του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου και Υπεύθυνος Νεότητος και Οικογενείας της Ενορίας, στη σύντομη προσλαλιά του, αναφέρθηκε στην ιερή μνήμη όλων εκείνων των μακαριστών ήδη  Κληρικών και Πιστών της Ενορίας της Πολιούχου,  που εκοπίασαν σε δύσκολα χρόνια για το Γαλάτσι, προκειμένου να βοηθήσουν τους Απόρους και Αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, δίνοντάς τους ένα πιάτο φαγητό αλλά και περίσσευμα αγάπης, ενθαρρύνοντάς τους να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της ζωής τους. 

Ο Πανοσιολογιώτατος, ο οποίος είναι γέννημα θρέμμα Γαλατσιώτης, συγκίνησε ιδιαίτερα  το πολυπληθές εκκλησίασμα αναμοχλεύοντας μνήμες και θύμησες με αγαπημένα πρόσωπα  από το ιστορικό Γαλάτσι και την Φιλανθρωπική τους προσφορά, η οποία σήμερα συνεχίζεται  με αμείωτο ζήλο από Φιλάνθρωπους Εθελοντές και Εθελόντριες της Αγίας Γλυκερίας. Ξεχωριστή μνεία έγινε στη μακαριστή Σταματίνα Κουνάνη και την ιδιαίτερα σημαντική Φιλανθρωπική δράση της στην Ενορία υπό την καθοδήγηση του αειμνήστου Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Κουή, ενώ στη μνήμη του Έργου της, απονεμήθηκε Ευχαριστήριο Δίπλωμα και ο Δίκαιος της Εκκλησίας Έπαινος στον υιό της, κ. Φραγκίσκο - Ελευθέριο Κουνάνη και την οικογένειά του, οι οποίοι συνεχίζουν την αξιέπαινη κοινωνική προσφορά σε Απόρους του Γαλατσίου και άτομα Αμεα.
 Το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γιώργος Μαρκόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Ρωμανός, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιάννης Κορρές, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κώστας Ζώμπος, Μάνος Ελευθερίου, Βασίλης Δερεδίνης, Κώστας Δήμος, Χριστίνα Μπούρα, εκπρόσωπος της Υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως, εκπρόσωπος του Α/Τ Γαλατσίου και πλήθος Πιστών.

Τέλος ο Πανοσιολογιώτατος εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες πρoς όλους όσoυς προσφέρουν στο Φιλαθρωπικό Έργο της Ενορίας και εν συνεχεία διανεμήθηκε το κόλλυβο, το οποίο προσέφερε ευγενώς το γνωστό στο Γαλάτσι Γραφείο Τελετών Ασκληπιού Παντελίδη.

 ==========================================ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΝΕΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
 ΤΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ Ι. ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ
(ΚΥΡΙΑΚΗ 02 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020)


Εορτή της Υπαπαντής σήμερα και στη φιλόξενη Αίθουσα Τελετών των 3ου και 4ου Δημοτικών Σχολείων Γαλατσίου, ευλογήθηκε η Βασιλόπιτα των δυναμικών Κατηχητικών Σχολείων του Καθεδρικού Ιερού Ναού της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Γλυκερίας, Πολιούχου του Δήμου Γαλατσίου.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας Σουπουρτζής, Γραμματέας στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας και Υπεύθυνος του Τομέως Νεότητος και Οικογενείας ευλόγησε την Βασιλόπιτα των Κατηχητικών και ομίλησε επικαίρως μεταφέροντας τις Ευχές και Ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β', ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλους όσοι βοηθούν το τόσο σημαντικό και ευαίσθητο αυτό Έργο της Ενορίας. 


Παρόντες στην Εκδήλωση ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γιώργος Μαρκόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Γιάννης Ρωμανός, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιάννης Κορρές, η Δημοτική Σύμβουλος κα Ντίνα Σπηλιοπούλου Χρυσάγη, η Διευθύντρια του 4ου Δημοτ. Σχολείου Γαλατσίου κα Ευγενία Κουτσή, ο εκπρόσωπος του Υπουργού αναπλ. Μετανάστευσης κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, Εκκλησιαστικοί Σύμβουλοι και σύσσωμο το Δ.Σ. του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου του Καθεδρικού Ι. Ναού Αγίας Γλυκερίας,  εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και πλήθος Γαλατσιωτών.
 
 

Εν συνεχεία, ο Πανοσιολογιώτατος απένειμε Ευχαριστήριο Δίπλωμα και τον Δίκαιο Έπαινο της Εκκλησίας στην Δημοτική Σύμβουλο κα Ντίνα Σπηλιοπούλου Χρυσάγη για την προσφορά της στα παιδιά των Κατηχητικών, στις Διευθύντριες και τους Συλλόγους Γονέων κ Κηδεμόνων των 3ου και 4ου Δημοτικών Σχολείων και στους κκ Κυριάκο Μπούρα και Ηλία Ηλιόπουλο για την προσφορά τους. 
Ακολούθως το πολυπληθές κοινό παρακολούθησε μια εξαιρετική και γεμάτη νεανικό παλμό εκδήλωση που οργάνωσαν με μεράκι οι Κατηχητές, αποτελούμενη από θεατρικό, τραγούδια και σύντομη προβολή, ενώ πραγματοποιήθηκε από τον Πανοσιολογιώτατο απονομή Μεταλλίων στα παιδιά που συμμετέχουν στις αθλοπαιδειές.

Κατά το πέρας της ενθουσιώδους εκδηλώσεως, ο π. Αθηναγόρας μοίρασε Βασιλόπιτα στα παιδιά και όλους τους παρευρισκομένους ευχόμενος σε όλους Καλή και Ευλογημένη Χρονιά.

 ==========================================

Αρτοκλασία υπέρ υγείας όσων βοηθούν και προσφέρουν στο Φιλανθρωπικό Έργο της Ενορίας

(02 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020)

Σήμερα Εορτή της Υπαπαντής, τελέστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Μεγαλομάρτυρος Γλυκερίας, Πολιούχου του Δήμου Γαλατσίου, από τα Μέλη του Δ. Σ. του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου, σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, Αρτοκλασία υπέρ υγείας όσων βοηθούν και προσφέρουν στο Φιλανθρωπικό Έργο της Ενορίας, των Ιερέων, Μελών του Εκκλησιαστ. Συμβουλίου, εργαζομένων στο Ναό, Ευεργετών και Δωρητών των Φιλανθρωπικών Δράσεων της Ενορίας, καθώς και των απόρων του ενοριτών.

Την Ιερά Ακολοθία, η οποία λαμβάνει χώρα για τρίτη συνεχή χρονιά, ετέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας Σουπουρτζής, Γραμματέας στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας, Πρόεδρος του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου και Υπεύθυνος Τομέως Νεότητος και Οικογενείας.


 Κατά το πέρας της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο Πανοσιολογιώτατος ευχήθηκε σε όλους τους Φιλάνθρωπους Ενορίτες Χρόνια πολλά, ενώ αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στο θεσμό της Οικογένειας και της Μητρότητος, μιας που η Εορτή της Υπαπαντής έχει καθιερωθεί από την Εκκλησία μας ως Εορτή της Οικογενείας και των μητέρων, ευχόμενος παράλληλα Χρόνια Πολλά σε όλες τις Μητέρες και τις Οικογένειες.

 ==========================================

Ο ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ π. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ 
ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΑΝΟΥ ΑΓΑΠΗΣ
 (Σάββατο 01 Φεβρουαρίου 2020)
Με πολύ μεγάλη προσέλευση και σε πνεύμα αγάπης, έγινε η Ευλόγηση της Αγιοβασιλόπιτας των Εθελοντριών του Εράνου της Αγάπης του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Γλυκερίας Πολιούχου Γαλατσίου. 

Τις περίπου  σαράντα (40) Κυρίες και Δεσποινίδες καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου και Γραμματέας στην Ιερά Σύνοδο, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας Σουπουρτζής, μαζί με Μέλη του Δ.Σ. αυτού. Ο Πανοσιολογιώτατος παρουσίασε τα το Φιλανθρωπικό Έργο της Ενορίας που έλαβε χώρα κατά το παριππεύσαν έτος και αναφέρθηκε σε προγραμματισμένες δράσεις για το νέο, τρέχον έτος 2020, ενώ εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες προς τους αγαπητούς Συνεφημερίους του για τη συμπαράστασή τους, τους εργαζομένους στο Ναό και  προς όλους τους Εθελοντές και τις Εθελόντριες του Φιλανθρωπικού Έργου και  της Ενορίας. 

  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Εν συνεχεία ευλογήθηκε η Αγιοβασιλόπιττα, της οποία το φλουρί βρήκε ο μικρός Νικόλας, μαθητής της γ' Δημοτικού, ο οποίος βοήθησε τη γιαγιά του, Χρυσούλα, στον Έρανο της Αγάπης. Ο π. Αθηναγόρας δώρισε στον μικρό " εθελοντή" ως ευλογία, εικόνα του Αγίου Παισίου φιλοτεχνημένη στο Άγιον Όρος και του ευχήθηκε πλούσια την Προστασία του Θεού και καλήν πρόοδο. 
 
 
 
 
 
 
Κατά το πέρας της σεμνής τελετής, ο Πανοσιολογιώτατος διένειμε ως ευλογία σε όλες τις Εθελόντριες εικονίτσες της Παναγίας Σουμελά και του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου, καθώς και από ένα τεμάχιο βάμβακος εμποτισμένου με ευωδιάζον μύρο του Αγίου Δημητρίου, προερχόμενο από το Ναό του Αγίου στη Θεσσαλονίκη, ως επίσης και Ευχαριστήριο Δίπλωμα. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Όλες οι Εθελόντριες, ιδιαίτερα συγκινημένες, ευχαρίστησαν τον π. Αθηναγόρα για το ανύστακτο ενδιαφέρον του  για το Ενοριακό Έργο και για όλο το Ποίμνιό του στο Γαλάτσι και εξέφρασαν τις καλύτερες εντυπώσεις διότι το Φιλόπτωχο της Αγίας Γλυκερίας 
ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ.

 ==========================================


Στιγμιότυπα από την ευλογία της βασιλόπιτας της Τ. Ο. της Ν.Δ. στο Δημαρχείο Γαλατσίου ( 26.01.2020)
 
Στιγμιότυπα από την ευλογία της βασιλόπιτας της Τ. Ο. της Ν.Δ. στο Δημαρχείο Γαλατσίου ( 26.01.2020) από τους Πανοσιολογιώτατους Αρχιμανδρίτες π. Αθηναγόρα Σουπουρτζή, Γραμματέα στην Ιερά Σύνοδο Εκκλησίας της Ελλάδος, Πρόεδρο του Ενοριακού Φιλοπτώχου Αγίας Γλυκερίας και Υπεύθυνο Νεότητας και Οικογενείας της Ενορίας μας και π. Αγαθάγγελο Γιανναράκη, Εφημέριο της Ι. Μητρόπολης Σύρου στη Σίφνο. 

 
 
Παρόντες ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γιώργος Μαρκόπουλος, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Κώστας Χατζηδάκης, ο Υπουργός αναπλ. Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, η Βουλεύτης κα Ζωή Ράπτη, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων, επίσημοι και πλήθος κόσμου.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 ==========================================

 Η ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ - ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΟΥ        

(16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020)

ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΙΣΤΩΝ, ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ  16η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 ΤΟ ΕΣΠΕΡΑΣ, ΙΕΡΟΥΡΓΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΑΘΗΝΑΓΟΡΟΥ ΣΟΥΠΟΥΡΤΖΗ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΝΕΟΤΗΤΟΣ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ. 

ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ Ο ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΠΑΤΗΡ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΚΗΣ ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΥΡΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΚΟΝΕΙ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ ΚΑΙ Ο ΑΙΔΕΣΙΜΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ π. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ, ΕΚ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ,  ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΤΟΥ Ι. ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ Ι. ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ Ν. ΙΩΝΙΑΣ.

 

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, Ο π. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΜΕΣΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΟΤΡΥΝΕ ΣΕ ΜΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΕΤΩΝ ΑΥΤΩΝ.

ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΡΕΤΗ ΤΗΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ, ΕΝΩ ΕΤΙΜΗΣΕ  ΤΡΕΙΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΝΟΡΙΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΑΥΤΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΝΙΚΟΛΑΟ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΠΠΟ ΚΑΝΔΗΛΩΡΟΥΣ, ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ, ΕΥΧΗΘΗΚΕ ΔΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑ ΣΥΝΕΦΗΜΕΡΙΟ ΤΟΥ, ΑΙΔΕΣΙΜΟΤΑΤΟ π. ΑΝΤΩΝΙΟ ΚΟΥΚΛΗ ΕΤΗ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ.
 

ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, Ο π. ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟΝ Ι. ΝΑΟ, ΕΥΧΗΘΗΚΕ ΦΙΛΑΔΕΛΦΑ ΣΤΟΝ π. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΝ, ΚΑΘΟΤΙ ΠΡΙΝ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΗΚΕ ΙΕΡΕΑΣ ΚΑΤ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΡΥΠΝΙΑΣ ΤΕΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΙΕΡΟ ΑΜΦΙΟ (ΕΠΙΜΑΝΙΚΟ) ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΟΥ. 
 ΙΕΡΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

ΙΕΡΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
 
ΙΕΡΟ ΑΜΦΙΟ ( ΕΠΙΜΑΝΙΚΟ) ΟΣΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΟΥ

==========================================
ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ
15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ, 
ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΩΡΕΩΝ κ. ΦΙΛΟΘΕΟ, ΑΡΧΙΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΑΛΑΤΣΙΩΤΗ  ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ ΣΟΥΠΟΥΡΤΖΗ, ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ,  ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΤΩΝ  ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛ.ΥΠΟΥΡΓΟΥ  ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ  ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ κ.κ. Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΚΑΙ κ. Γ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ.

==========================================

Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ 2020, 
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΙΑΣΜΟΣ 
ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

ΜΕ ΤΗ ΔΕΟΥΣΑ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ, ΠΑΡΑ ΤΟ ΔΡΙΜΥ ΨΥΧΟΣ, ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ 06 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020, ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ, Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ, ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟΥΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΕΣ 
Π. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ ΣΟΥΠΟΥΡΤΖΗ, ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ Ι. ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ 
ΚΑΙ Π. ΤΙΤΟ ΓΑΡΕΦΑΛΛΑΚΗ, ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΟΥ Ι. ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Ε.Δ.Α.  κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΡΩΜΑΝΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΔΣ ΠΟΛΛΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΩΤΩΝ, ΠΟΥ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ.ΕΝΩΡΙΤΕΡΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ. ΠΑΡΟΝΤΕΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ κκ ΝΤΙΝΑ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ- ΧΡΥΣΑΓΗ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΕΡΕΔΙΝΗΣ, ΕΛΕΝΑ  ΖΕΡΒΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ, ΝΑΤΑΣΑ ΚΑΖΑΓΛΗ, ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΜΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ. ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΠΛΗΘΟΣ ΠΙΣΤΩΝ.  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! 
 ==========================================
 ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2020


ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020 - ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ. ΙΕΡΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΣΥΝΟΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΣΟΥΠΟΥΡΤΖΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΥΝΕΦΗΜΕΡΙΟΥΣ ΤΟΥ. ΠΑΡΟΝΤΕΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΩΜΑΝΟΣ, Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΡΕΣ, Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΜΠΟΣ, ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΕΡΕΔΙΝΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ, ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ Η ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ, ΤΟΥ ΤΟΜΕΩΣ ΝΕΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ, ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΑΠΗΥΘΥΝΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΕΛΠΙΔΑ, ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΚΑΤΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ.

 
 
 
 
 ==========================================
 ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019
ΜΕΓΑΛΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ 
ΜΕ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ 
ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΝΕΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ Ι. ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ 


Με πρωτοβουλία των Πανοσιολογιωτάτων  Αρχιμανδριτών π. Αθηναγόρου  Σουπουρτζή, Γραμματέως παρα τη Ιερά Συνόδω της Εκκλησίας της Ελλάδος, Πρόεδρου του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου και Υπευθύνου του Τομέως Νεότητος και Οικογενείας και της Αιμοδοσίας της Ενορίας και π. Ιωακείμ Αιβαλιώτου, Προισταμένου του Ιερού Ναού, το απόγευμα της Κυριακής 22 Δεκεμβρίου 2019 στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου η Χορωδία Ενηλίκων του Ιερού Ναού, καθώς και ο Τομέας Νεότητος και Οικογενείας της Πολιούχου του Γαλατσίου, μέσω της Παιδικής Χορωδίας, των Παιδιών και των Νέων των Κατηχητικών παρουσίασαν μια όμορφη και ζεστή  Χριστουγεννιάτικη Εορτή.

Υπό την καθοδήγηση του Μουσικολογιωτάτου Πρωτοψάλτου του Ναού δρ Μιχάλη Μαμάη και της Μουσικού κας Δήμητρας Μπαμπίλη και με την εξαιρετική παρουσίαση της Φιλολόγου κας Ρίας Παπιδά,οι Χορωδίες με θαυμάσιο τρόπο  απέδωσαν επικαίρους Ύμνους και εν συνεχεία Παραδοσιακά Κάλαντα από όλη την Ελλάδα. Ενδιάμεσα και με την υποστήριξη των εκλεκτών και δραστηρίων Κατηχητών και Κατηχητριών του Τομέως Νεότητος και Οικογενείας, παρουσιάστηκαν από Αγόρια και Κορίτσια των πολυπληθών Κατωτέρων και Μέσων Κατηχητικών της Πολιούχου Αγίας Γλυκερίας,  επιλεγμένες επίκαιρες απαγγελίες από τη Λόγια και τη Δημώδη Παράδοση της Πατρίδος μας.
Τί όμορφο να ακούει κανείς μικρά παιδιά  να ψάλλουν και να διαβάζουν κείμενα που στα σχολειά δυστυχώς δεν τα διδάσκονται πλέον; Να ακούς Αγόρια και Κορίτσια, Νέους και Νέες της Εκκλησίας, με συνοδεία παραδοσιακών οργάνων ( λάουτου,  φλογέρας κλπ ) να υμνολογούν τον Γεννηθέντα εν Βηθλεέμ Κύριο με τα Βυζαντινά και τα Παραδοσιακά Κάλαντα ! Εκπληκτικά Ποιήματα της δημώδους Παράδοσης που εμπλουτίζονται από στίχους της Λόγιας Παράδοσης! Και αυτά όλα στον κατεξοχήν χώρο τους, στην Εκκλησία !

Τέλος, πραγματοποιήθηκε χριστουγεννιάτικη προβολή σχετικά με το θεολογικό μήνυμα της Εορτής που επιμελήθηκε ο Τομέας Νεότητος και Οικογενείας της Ενορίας.


Πλήθος Πιστών κατέκλυσε τον Ιερό Ναό και τον Προαύλιο χώρο, παρά το κρύο, ενώ την εκδήλωση ετίμησαν με την Υψηλή Παρουσία τους ο Δήμαρχος Γαλατσίου και Πρόεδρος ΠΕΔΑ κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος, η Βουλευτής κα Ζωή Ράπτη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Ρωμανός, εκπρόσωπος της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως, εκπρόσωπος του Υπουργού αναπλ. Προστασίας του Πολίτη κ. Γεωργίου Κουμουτσάκου,  ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιάννης Κορρές, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ Ντίνα Σπηλιοπούλου - Χρυσάγη, Μάνος Ελευθερίου, Γιάννης Μανιάτης, Πέτρος Μαγκανάρης, Πετρούλα Παπαγεωργίου, Διευθυντές  Σχολείων του Γαλατσίου, Εκπαιδευτικοί, Εκπρόσωποι Συλλόγων, εργαζόμενοι στον Τοπικό Τύπο, γονείς των παιδιών.