ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ

ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ 
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ  
ΕΝΟΡΙΑΚΟΝ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΝ ΤΑΜΕΙΟΝ
(τηλ. 6970309010)
 

Πρόεδρος του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου
Αρχιμ. Αθηναγόρας Σουπουρτζής (τηλ. 6945816860)


ΣΩΜΑ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ 
- κ. Μιχαήλ Πασσαρέας (Αντιπρόεδρος)
- κ. Γεώργιος Κυριακούλης (Γραμματεύς)
- κα. Ιωάννα Τζάνε (Ταμίας)
- κα. Δήμητρα Στεργιοπούλου (Μέλος)
- κα. Αικατερίνη Βασιλάκη (Μέλος)
- κα. Αθηνά Τζέρπου (Μέλος)
- κ. Κωνσταντίνος Μπαλέσας (Μέλος)
 


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
05 ΕΩΣ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024
 
Κέντρο Ενοριακής Αγάπης
Αγ. Γλυκερίας.
16 Φεβ. 2021
  Με τη βοήθεια του Θεού αλλά και τη δική σας, η μηνιαία διανομή τροφίμων σε 260 φτωχές οικογένειες ενοριτών στο Γαλάτσι συνεχίζεται κανονικά. Για να δώσουμε ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ αυτή την βοήθεια στους συνανθρώπους μας, εν μέσω της πανδημίας,
 ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ  ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ 
ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
με ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 
( λάδι, όσπρια, ρύζι, τοματοπελτές, αλεύρι, ζάχαρη, καφές) 
 
Εκ μέρους των Εθελοντών και των Εθελοντριων του
Κέντρου Ενοριακής Αγάπης της Ενορίας Αγ. Γλυκερίας
 
Με το θάρρος που εσείς μας δίνετε
και άπειρες ευχές,
  Το Δ. Σ. του Ε. Φ. Τ.
 
 
 
 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ
(ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ)

Αγιασμός ενάρξεως λειτουργίας στο Νέο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης και Κέντρο Νεότητος της Ενορίας! Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο Καθεδρικός Ναός της Πόλης μας αποκτά τέτοιο χώρο για την επιτέλεση του έργου του!
 
ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ " ΔΙΑΜΑΝΤΙ" ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ, 
ΤΟ ΝΕΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, ΝΕΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
(24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020)
 

ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΟΣΜΟΥ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΝΕΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΎ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ.

Ο ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΠΑΤΗΡ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΣΟΥΠΟΥΡΤΖΗΣ, ΣΥΝΟΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΥΣ.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΑΘΗΝΑΓΟΡΟΥ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΕΤΕΛΕΣΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ε.Σ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΚΕΙΜ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ , Ο ΠΟΛΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΠΑΤΗΡ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΧΑΒΑΤΖΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΠΑΤΗΡ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑΠΙΤΖΙΟΓΛΟΥ .
ΕΤΕΘΗΣΑΝ ΠΡΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΙΜΙΟ ΞΥΛΟ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ.

ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΣΑΝ Ο ΑΞΙΟΤΙΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΎ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΩΜΑΝΟΣ, ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΝΤΙΝΑ ΣΠΗΛΙΩΠΟΥΛΟΥ- ΧΡΥΣΑΓΗ, ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΕΡΕΔΙΝΗΣ, Ο ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΡΕΣ, Ο ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΣΎΜΒΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΣΤΑΣ, ΟΙ Δ.Σ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ, ΜΕΜΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΖΩΜΠΟΣ, Ο ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΤΑΗΣ, Ο ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΧΙΖΟΓΙΑΝΝΗΣ, Ο ΔΝΤΗΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ <ΓΡΑΜΜΗ> ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΙΜΑΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ.

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ.

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΕΓΙΝΕ ΜΑΘΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉΣ ΠΡΟΣΦΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ κα ΒΙΟΛΕΤΑ ΡΩΤΑ. ΚΑΤΟΠΙΝ ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΕΝΑ ΚΕΡΑΣΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

 Η Ομιλία του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη π. Αθηναγόρα Σουπουρτζή
 
Η ΑΓΙΑ ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ.
 
 
 
ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ  
ΚΑΙ ΝΕΟΤΗΤΟΣ 
ΤΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ Ι. ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24/10/2020 ΚΑΙ ΩΡΑ 10.30 π.μ.

Για πρώτη φορά ο Καθεδρικός Ναός της Πόλης μας αποκτά έναν τέτοιο αξιόλογο χώρο προσφοράς
Ένας νέος χώρος στη συμβολή των οδών Λυσίου και Ιπποκράτους ανοίγει τις θύρες του το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 10.30 π.μ.  με την τέλεση Αγιασμού Ενάρξεως Δραστηριότητος, προκειμένου να αποτελέσει το χώρο της ΑΓΑΠΗΣ, της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και της ΣΤΗΡΙΞΕΩΣ σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη στο Γαλάτσι, αλλά και ένα χώρο που θα χρησιμοποιούν τα διακόσια πενήντα (250) παιδιά του Γαλατσίου που φοιτούν στα Κατηχητικά μας Σχολεία.

Με την καθοριστική συμβολή του Δημάρχου Γαλατσίου κ. Γιώργου Μαρκόπουλου και του Δημοτικού Συμβουλίου και την ευγενή προσφορά της οικογενείας της κας Ελένης Βωβού, ο νέος αυτός χώρος αποτελεί πλέον το  "στρατηγείο" της  προσφοράς στον Άνθρωπο.

Στη σεμνή τελετή θα παραστεί περιορισμένος αριθμός προσώπων λόγω των υγειονομικών περιορισμών.

Τα Επίσημα Εγκαίνια αναβάλλονται μέχρι τη λήξη των εκτάκτων μέτρω λόγω πανδημίας.
 

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ 
ΤΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ
 
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 07/04/2020 ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 08/04/2020 ΕΓΙΝΕ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΟΧΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ. 


 
Ο ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΠΑΤΗΡ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΣΟΥΠΟΥΡΤΖΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Κ.Ε.Α. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΔΙΕΝΕΙΜΑΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΕ 95 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ.
 
 
 
  
ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ EURO MARKET. (Φυγαλείας 6 Γαλάτσι). Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΘΕΡΜΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΤΟΥΣ ΕΝΟΡΙΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ, ΚΑΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

ΠΑΣΧΑ 2020

ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ
ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ
ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
οδ. Αγ. Γλυκερίας 13, Γαλάτσι
τηλ. 697 0309010


Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
συνεχίζεται κανονικά στον ΙΕΡΟ ΝΑΟ μας καθ’ όλη την διάρκεια
της Μεγάλης Σαρακοστής και της Μεγάλης Εβδομάδος.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Βοήθησε κι εσύ τους συνανθρώπους μας

ΘΕΡΜΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΟΛΩΝ,
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ Η ΑΓΑΠΗ ΣΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ !
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΜΑΣ!

1. ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
( ΛΑΔΙ, ΓΑΛΑΤΑ ΕΒΑΠΟΡΕ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ,
ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΡΥΖΙ, ΖΑΧΑΡΗ, ΟΣΠΡΙΑ, ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ, ΤΟΜΑΤΑ ΠΕΛΤΕΣ, ΚΑΦΕΣ Κ.Λ.Π.)

2. ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

3. Ή ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ 
ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ

Εν όψει της Εορτής του Πάσχα 2020, το ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ 
φροντίζει ώστε κανείς να μην στερηθεί των βασικών αγαθών.


Διά το Κέντρον Ενοριακής Αγάπης,
Η Διοικούσα ΕπιτροπήΝΕΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΟΥ Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ
ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΥΦΗΜΗΣ ΜΝΕΙΑΣ ΣΕ ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΑ ΜΕΛΗ

Κατά την Θείαν Λειτουργία της Κυριακής 19ης Ιανουαρίου 2020, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας Σουπουρτζής, Γραμματέας στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και Πρόεδρος του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου του Καθεδρικού Ιερού Ναού της Μυροβλύτιδος και Θαυματουργού Αγίας Γλυκερίας, Πολιούχου του Δήμου Γαλατσίου, ενημέρωσε το πολυπληθές Εκκλησίασμα για τη λήξη της τριετούς θητείας των Μελών του Δ.Σ. του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου και τον διορισμό των Νέων Μελών, κατόπιν προτάσεως του ιδίου, ως Προέδρου και Προϊσταμένου αυτού και Επισήμου Διορισμού από τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας, τον  Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ Β'.
   Ο Πανοσιολογιώτατος Πρόεδρος παρουσίασε τα Νέα Μέλη του Δ.Σ. τονίζοντας οτι πρόκειται για ευυπόληπτα πρόσωπα, αξιόλογους και σοβαρούς Ενορίτες - άνδρες και γυναίκες- με εξαιρετική Φιλανθρωπική δράση, διάθεση και προσφορά, Πίστη στον Θεό και την Εκκλησία, αγάπη για τον πάσχοντα Άνθρωπο, που θα βοηθήσουν καίρια το Φιλανθρωπικό Έργο της Εκκλησίας μας για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, και των οποίων τα ονόματα είναι:

α) Αξιότιμος κ. Μιχαήλ Πασσαρέας,
β) Αξιότιμος κ. Γεώργιος Κυριακούλης,
γ) Ερίτιμος κα Ιωάννα Τζάνε,
δ) Ερίτιμος κα Δήμητρα Στεριοπούλου,
ε) Ερίτιμος κα Αικατερίνη Βασιλάκη,
στ) Ερίτιμος κα Αθηνά Τζέρπου και
ένα ακόμη ορισθησόμενο κατά Νόμον Μέλος, ως εκπρόσωπος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.
 
Εν συνεχεία ο Πανοσιολογιώτατος Πρόεδρος κάλεσε κοντά του τα διατελέσαντα κατά την παριππεύσασα τριετία Μέλη του Δ.Σ., προκειμένου να τους εκφράσει τις ευχαριστίες Όλων των Ενοριτών για τη Φιλανθρωπική προσφορά τους προς τους πάσχοντες και αναξιοπαθούντες Συνανθρώπους μας και να τους απονείμει Εύφημη Μνεία και τον Δίκαιο Έπαινο της Εκκλησίας, σημειώνοντας παράλληλα ότι παραμένουν Εθελοντές του Φιλανθρωπικού Έργου και των οποίων τα ονόματα είναι: 

α) Αξιότιμος κ. Λεωνίδας Γαλέος,
β) Ερίτιμος κα Βαρβάρα Καρτέρη,
γ) Ερίτιμος κα Αθανασία Καμπέρη,
δ) Ερίτιμος κα Ευδοκία  Πρωτοπαπα,
ε) Ερίτιμος κα Αντωνία Κομποχόλη και 
στ) Ερίτιμος κα Ευαγγελία Κουμπούνη.
Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Πρόεδρος του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Σουπουρτζής προέτρεψε τα Νέα Μέλη, μαζί με τα παλαιότερα να συνεχίζουν την Εθελοντική Φιλάνθρωπη δράση τους με πνεύμα αγάπης, ομόνοιας και συνεργασίας με τους Εφημερίους, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού και όλους τους ευσεβείς Ενορίτες, προκειμένου να ανακουφιστούν οι πτωχοί Συνάνθρωποι.

Τέλος, ο Πανοσιολογιώτατος απένειμε Εύφημη Μνεία στη μνήμη του μακαριστού Γεωργίου Διονυσοπούλου, ο οποίος διετέλεσε Εκκλησιαστικός Επίτροπος και Μέλος του Δ.Σ. του ιστορικού Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου της Αγίας Γλυκερίας, επί σειρά ετών και προσέφερε πολύ σημαντική φιλανθρωπική δραστηριότητα, την οποία ο Πανοσιολογιώτατος ανέλυσε δι' ολίγων. Τα αξιόλογα παιδιά και τα εγγόνια του αλήστου μνήμης Γεωργίου Διονυσοπούλου παρέλαβαν τον Δίκαιο Έπαινο της Εκκλησίας, ενώ εν συνεχεία τελέστηκε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.
  
Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη Κυριακή, κατά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Πανοσιολογιώτατος π. Αθηναγόρας εμφανώς συγκινημένος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του ονομαστικά προς τις διακόνισσες της αγάπης, τις Εθελόντριες  Κυρίες και Δεσποινίδες του " Εράνου της Αγάπης ", οι οποίες με πνεύμα θυσίας, ανιδιοτέλειας και αυταπαρνήσεως εργάστηκαν για αυτό τον τόσο υψηλό ηθικά σκοπό, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του προς τους ευλαβείς Ενορίτες της Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου για την  Φιλάνθρωπη διάθεσή τους, θυμίζοντας ότι " ο ελεών πτωχόν, δανείζει Θεώ ".


Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ
ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2019(ΔΙΕΤΕΘΗΣΑΝ ΣΕ ΠΤΩΧΟΥΣ ΕΝΟΡΙΤΕΣ 

ΠΕΡΙ ΤΙΣ 5.000 ΕΥΡΩ
ΚΑΙ 2 ΤΟΝΟΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ 185 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ)

 

Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών
Καθεδρικός Ιερός Ναός
Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου
Ενοριακό  Φιλόπτωχο Ταμείο.

 
Αγαπητοί Ενορίτες και Ευλαβείς Προσκυνητές της Αγίας μας ,
Η συνολική ποσότητα υλικών αγαθών που συγκεντρώθηκαν για τους ΑΠΟΡΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ από την 1η Δεκεμβρίου έως  και σήμερα  ανέρχεται σε 2 Τόνους, από τις προσφορές των ευλαβών Προσκυνητών Του Ιερού Ναού. Τα αγαθά αυτά διατέθηκαν σε 172 οικογένειες. 

Επίσης διατέθηκαν δωροεπιταγές για την αγορά κρέατος για το Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι του ΠΤΩΧΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ συνολικής αξίας 4.000            (τεσσάρων χιλιάδων) ευρώ σε 185 οικογένειες της Ενορίας. Επιπλέον, διετέθησαν 300 ευρώ σε χήρα γυναίκα με παραπληγικό παιδί για εξόφληση ενοικίου, αποτρέποντας έξωση και 300 ευρώ σε καρικοπαθή μοναχικό άτομο, παντελώς άπορο, για αγορά ιατροφαρμακευτικών ειδών.


Η συμμετοχή Όλων των ενοριτών κρίνεται αναγκαία περισσότερο από ποτέ και οι ανάγκες των συνανθρώπων μας παραμένουν μεγάλες. Και η προσπάθεια συνεχίζεται.       


Ο Πρόεδρος, 
Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Σουπουρτζής, τα Μέλη του Δ. Σ. και Άπαντες οι Εθελόντριες και Εθελοντές του Φιλανθρωπικού Έργου του Ιερού Ναού της Πολιούχου Γαλατσίου ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΜΕ όλους όσοι προσέφεραν από το υστέρημά του για τόν Πτωχό αδελφό μας και ιδιαίτερα τον επιχειρηματία Κύριο Γρηγόριο Καμπέρη,ο οποίος είναι πάντοτε κοντά μας και έδωσε ένα σεβαστό ποσό για δωροεπιταγές για το κρέας του Πτωχού.
Με ευχές για Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέον Έτος 2020,

+ Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Σουπουρτζής

ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ 
ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
ΕΝΟΡΙΑΚΟΝ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΝ ΤΑΜΕΙΟΝ
ΔΕΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ – ΠΑΣΧΑ 2019
Συμπαραστάτης και αρωγός στους οικονομικά δοκιμαζόμενους αδελφούς μας, οι οποίοι προσπαθούν με αγωνία να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις μίας δύσκολης καθημερινότητας στάθηκε για ακόμη μία φορά το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού Ναού Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου μέσω του δικτύου αλληλεγγύης των κοινωνικών, φιλανθρωπικών και προνοιακών δράσεων που έχει αναπτύξει στην Ενορία της Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου.
Ο Πρόεδρος του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ενορίας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Αθηναγόρας Σουπουρτζής, μετέβη τα απογεύματα της Μεγάλης Δευτέρας και Μεγάλης Τρίτης (22 και 23 Απριλίου 2019) στον ενοικιαζόμενο χώρο του ενοριακού φιλοπτώχου ταμείου του Ι. Ναού Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου, όπου με τη βοήθεια των ευγενεστάτων και φιλανθρώπων Εθελοντριών Δεσποινίδων και Κυριών της Φιλοπτώχου Αδελφότητος και την πολύ σημαντική Χορηγία της ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, των Σουπερμάρκετ «Σκλαβενίτης » και πολλών άλλων ενοριτών μας, προσέφερε περισσότερα από 200 «Δέματα Αγάπης» με σημαντική ποσότητα τροφίμων και άλλων βασικών ειδών πρώτης ανάγκης, ανακουφίζοντας και στηρίζοντας ενεργά αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας ενόψει της μεγάλης εορτής του Πάσχα. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού Ναού Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου μέσω του δικτύου αλληλεγγύης των φιλανθρωπικών, κοινωνικών και προνοιακών δομών που έχει αναπτύξει, θέτοντας ως πρώτιστη προτεραιότητα το ανθρώπινο πρόσωπο, διανέμει πάνω από 200 «Δέματα Αγάπης» σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, επιδιώκοντας έτσι να συμβάλει τόσο στην κοινωνική προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από την σύγχρονη παγκόσμια οικονομική κρίση, όσο και στην μερική άρση των συνεπειών της φτώχειας, της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού.


ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ 
ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
ΕΝΟΡΙΑΚΟΝ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΝ ΤΑΜΕΙΟΝ
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων αειμνήστων Προέδρων του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ενορίας Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Κουή, Πρωτοπρεσβυτέρων Σταύρου Συκιώτη και Κωνσταντίνου Γκίκα, καθώς και των κεκοιμημένων εθελοντών και εθελοντριών και δωρητών που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους επί πενήντα (50) συναπτά έτη λειτουργίας του Φιλοπτώχου, στα Συσσίτια του Γαλατσίου, στον Έρανο Αγάπης, στην Ενοριακή Αιμοδοσία και στο εν γένει Φιλανθρωπικό Έργο στο Γαλάτσι.


Την Δέηση τέλεσε ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεσπιών κ. Συμεών, και ομίλησε σχετικώς ο Πρόεδρος  του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου του Καθεδρικού Ι. Ναού Αγίας Γλυκερίας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας Σουπουρτζής, ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία της τελέσεως της ως άνω δεήσεως, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στον Ναό αυτόν. 


Ακολούθως  πραγματοποιήθηκαν τα Εγκαίνια της ανακαινισμένης Αίθουσας του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Γλυκερίας, στην οδό Λυσίου 8.
Τον αγιασμό των Εγκαινίων τέλεσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός και ο Πρόεδρος  του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου  Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας Σουπουρτζής.Παρέστησαν ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού  Συμβουλίου του Ι. Ναού, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Αιβαλιώτης, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Αγγελόπουλος, οι Βουλευτές κ.κ. Ελένη Αυλωνίτου, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γιώργος Μαρκόπουλος, Αντιδήμαρχοι και  Δημοτικοί Σύμβουλοι του Γαλατσίου, πολιτευτές, Πρόεδροι Συλλόγων του Γαλατσίου, οι Συνεργάτες  του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Αθηναγόρου Σουπουρτζή στο Έργο της Φιλανθρωπίας και στους Τομείς Νεότητας και Ενοριακής Αιμοδοσίας  και πλήθος κόσμου.Να  σημειωθεί ότι την προηγούμενη ημέρα, Εορτή της Υπαπαντής, με πρωτοβουλία του Αρχιμανδρίτου π. Αθηναγόρα Σουπουρτζή τελέστηκε  στον Ιερό Ναό  Αγίας Γλυκερίας, Αρτοκλασία υπέρ υγείας των εθελοντών, εθελοντριών και δωρητών του Φιλανθρωπικού Έργου της Ενορίας. 
Ο Πανοσιολογιώτατος Προϊστάμενος του Ενοριακού Φιλανθρωπικού Έργου και των Τομέων  Αιμοδοσίας και Νεότητος του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Γλυκερίας  ευχαρίστησε όλους ανεξαιρέτως όσοι προσφέρουν καθημερινώς και εμπράκτως στο τόσο σημαντικό αυτό Έργο της Εκκλησίας.

Δείτε στιγμιότυπα από τον Αγιασμό 

 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Ε.Φ.Τ ΕΤΟΥΣ 2018


ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ 
ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ 
ΔΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2018.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ 

ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ    

+ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΣΟΥΠΟΥΡΤΖΗΣ
Σε 29.840 € ανήλθαν τα έξοδα του ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου, που δαπανήθηκαν δια το κοινωνικό του έργο το παρελθόν έτος 2018.

Τα ανωτέρω έξοδα εκαλύφθησαν από τις δωρεές των πιστών.

Ειδικότερα  η παρασχεθείσα βοήθειας σε απόρους Ενορίτες μας παρεσχέθη ως εξής:


 ΤΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ, ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΚΟΝΤΑΣΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΜΙΑ ΚΡΥΑ ΝΥΚΤΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ(2019)
(ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ) 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ
(ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ)

ΔΕΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ – ΠΑΣΧΑ 2018
Συμπαραστάτης και αρωγός στους οικονομικά δοκιμαζόμενους αδελφούς μας, οι οποίοι προσπαθούν με αγωνία να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις μίας δύσκολης καθημερινότητας στάθηκε για ακόμη μία φορά το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού Ναού Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου μέσω του δικτύου αλληλεγγύης των κοινωνικών, φιλανθρωπικών και προνοιακών δράσεων που έχει αναπτύξει στην Ενορία της Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου. 
Για περισσότερα πατήστε στον πιο κάτω σύνδεσμο...
<<ΔΕΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ ΠΑΣΧΑ 2018>>

Διανομή πακέτων με τρόφιμα - πρώτες ύλες για φαγητό, σε ενδεείς οικογένειες συνανθρώπων μας.

ΔΕΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΜΑ ΑΓΑΠΗΣ
(σε ενδεείς οικογένειες συνανθρώπων μας)

ΓΑΛΑ
ΖΑΧΑΡΗ
ΚΑΦΕ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΕΥΡΙ
ΧΥΜΟ ΤΟΜΑΤΑΣ
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
ΡΥΖΙ
ΟΣΠΡΙΑ
ΒΟΥΤΥΡΟ – ΒΙΤΑΜ

Τα τρόφιμα μπορείτε να τα παραδίδετε  στις κυρίες της Φιλοπτώχου
ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ,  18.30 – 19.00
και
ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ, 07.00 – 11.00


Xρειάζεσαι φαγητό και τρόφιμα; Θα απευθυνθείς:

1. Στο ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΜΑΣ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ.

(Διανομή πακέτων με τρόφιμα - πρώτες ύλες για φαγητό, σε ενδεείς οικογένειες συνανθρώπων μας.)

2. Στα Γεύματα Αγάπης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
(Πειραιώς 34 και Σοφοκλέους, στο κέντρο της Αθήνας, στο χώρο του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων)

3. Στα Κοινωνικά Παντοπωλεία Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

4. Στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο 

(Απόλλωνος 36 και Μπενιζέλου, Αθήνα)

Είσαι Άστεγος; Θα απευθυνθείς:

1. Κέντρο Υποδοχής Αστέγων Δήμου Αθηναίων (Σοφοκλέους 75, 2105239465)

2. «Κλίμακα», Ξενώνας Φιλοξενίας              (Κωνσταντινουπόλεως 30, Βοτανικός, 210/3410462)

3. Κοινωνικός Ξενώνας Ενηλίκων Βουλιαγμένης 

(Λητούς, 20, Βουλιαγμένη, 2108962618-9)

4. Κοινωνικός Ξενώνας Καρέα
(Λεωφόρος Καρέα 116, 210/7650982)

5. Ξενώνας «Φοίβη» για γυναίκες 

(Θεσσαλονίκης 22, Χολαργός, 2106510968)

6. Ξενώνας «Ανακούφιση»
(Ομηρίδου Σκυλίτση 19, 210/4133187, Πειραιάς)

Xρειάζεσαι είδη ένδυσης και υπόδησης; Θα απευθυνθείς:


«Ταβιθά» Ι. Α. Αθηνών 

(Σαρρή 30, πλατεία Κουμουνδούρου, 2105240070)

Xρειάζεσαι φροντιστήριο για τα παιδιά σου; Θα απευθυνθείς:

1. Στην ΕΝΟΡΙΑ μας

2. Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της Βιβλιοθήκης της Ι.Α.Α για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου 

(Αγ. Ελεούσης 4, Ψυρρή, 210/3245098)

Είσαι ανασφάλιστος και χρειάζεσαι γιατρό και φάρμακα;
Θα απευθυνθείς: 


Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής 
(Σεβαστουπόλεως 113, Αμπελόκηποι, 210/3847374)

Χρειάζεσαι πληροφορίες για το Φιλανθρωπικό Έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Κέντρα Στήριξης της Οικογένειας, Γηροκομεία, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Οικοτροφεία, Ίδρυμα Φιλοξενίας Παιδιών με σύνδρομο Down κα;

Θα απευθυνθείς στο τηλέφωνο 2130/174100 της Ι.Α.Α
και στο τηλέφωνο 2130184400 της Μ.Κ.Ο «Αποστολή».


Χάρη στις ανύστακτες και συντονισμένες προσπάθειες του Μακαριωτάτου Ποιμενάρχου μας Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμου, των συνεργατών του και των Ιερέων της Ι.Α.Α, στηρίζονται οι πάσχοντες και άνεργοι συνάνθρωποί μας στα ως άνω καταφύγια της αγάπης που αποτελούν το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας μας.

Το έργο αυτό προωθούν με τις προσφορές τους στα Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία και στο Γενικό  Φιλόπτωχο Ταμείο της Ι.Α.Α οι ευσεβείς και ελεήμονες πιστοί χριστιανοί.