ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΚΟΥΡΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ

Η μοναχική κουρά του ευσεβούς Γαλατσιώτη νέου  
κ. Δημητρίου Τζώρτζη, θεολόγου - μεταπτ. Φοιτητού Θεολογίας ΕΚΠΑ
 

Ένα γεγονός ιδιαίτερης πνευματικής σημασίας κατεγράφη το απόγευμα του Σαββάτου της 24ης Φεβρουαρίου 2024, στη ζωή της Πνευματικής Οικογένειας της Ενορίας Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου.

 

 Στο τέλος του Εσπερινού, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, τελέσθηκε η Ακολουθία «εἰς ἀρχάριον ρασοφορούντα» του ευσεβούς νέου και Πνευματικού του, του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Αθηναγόρου Σουπουρτζή, κ. Δημητρίου Τζώρτζη, θεολόγου - μεταπτ. Φοιτητού Θεολογίας ΕΚΠΑ, ο οποίος έλαβε το όνομα ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ, εις τιμήν του χειροτονήσαντός τον Γέροντα Αθηναγόρα εις Πρεσβύτερον, πολιού Σεβ. Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού.

 

 Τη μοναχική κουρά τέλεσε ο Καθηγούμενος της Παλαιφάτου Ιεράς Μονής, Σεβ. Μητροπολίτης Θαυμακού κ. Ιάκωβος, συμπαραστατούμενος υπό των Ηγουμενοσυμβούλων Πανοσιολ. Αρχιμ. Φιλουμένου Ρούμπη και Δωροθέου Κιούση, του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Αθηναγόρου Σουπουρτζή, του Διακόνου και αδελφών της Ιεράς Μονής.

 

 Συμπροσευχήθησαν επίσης συγγενείς, αλλά και προσκυνητές της Ιεράς Μονής.

Ως Πνευματικός Πατέρας του νεοκαρέντος Μοναχού Δαμασκηνού, επεκαλέσθη ο Γέροντας Αθηναγόρας τη χάρη του Οσίου Ιωάννου του Δαμασκηνού, ευχόμενος η σκέπη του να ενισχύει τον καθημερινό αγώνα του Νέου Μοναχού, τον αγώνα της προσευχής, της υπακοής και της ταπεινώσεως, ώστε να εκπληρώνει θεαρέστως τη μοναχική του διακονία και δοξάζοντας τον Θεό να αγιάζεται!