Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ 
ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ 
(14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023)

 Φωτοστιγμές από την Πανήγυρη του Ενοριακού μας Παρεκκλησίου, του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, του Ναξίου-τον οποίο ευλαβούνται ιδιαιτέρως οι πολυπληθείς Νάξιοι που κατοικούν στο Γαλάτσι!

 

Του Μ. Εσπερινού προέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Επιφάνιος Αρβανίτης, της δέ Θ. Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος. Αμφότεροι εκήρυξαν χαρισματικά τον θείο λόγο αναφερόμενοι στο πρόσωπο του Αγίου.

Μετά το πέρας των Ι. Ακολουθιών, εκλεκτές Συνεργάτιδές του Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Αθηναγόρου Σουπουρτζή, ακούραστες Εθελόντριες του Ενοριακού Φιλοπτώχου της Αγίας Γλυκερίας, καταγόμενες από την όμορφη Νάξο, μοίρασαν από το προαύλιο του Ναού, σε όλο το εκκλησίασμα, ναξιώτικα κεράσματα ( τυρί, ρακί, λουκούμια, παξιμάδια κλπ) τιμώντας τον Συμπατριώτη τους Άγιο. Επίσης μοίρασαν και τον άρτο που προσέφερε η Ομοσπονδία Ναξιακών Σωματείων (Ο.ΝΑ.Σ.).

 



Ως Πρόεδρος, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Αθηναγόρας εξέφρασε θερμές ευχαριστίες σε όλους τους Εθελοντές μας, επικαλούμενος παραλλήλως τη χάρη και την ευλογία του Αγίου μας προς όλους τους Ενορίτες μας  και τους ευλαβείς πολυάριθμους Προσκυνητές! Βοήθεια μας! Και του χρόνου με υγεία!(!)