Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

 Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
06 Ιανουαρίου 2023
ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ Ε.Φ.Τ
 
Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκαν την Παρασκευή 06 Ιανουαρίου 2023, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Γαλατσίου τα Άγια Θεοφάνεια.
 

Μετά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, τελέστηκε ο Μέγας Αγιασμός των Θεοφανείων, με την συμμετοχή εκατοντάδων Πιστών. 
 



Πρό Αυτού, ο Πρόεδρος του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου και Υπεύθυνος Νεότητος και Οικογενείας του Καθεδρικού Ι. Ναού Αγ. Γλυκερίας, π. Αθηναγόρας Σουπουρτζής, διορισθείς υπό του Μακαριωτάτου Ποιμενάρχου, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β´, ενημέρωσε τους παρισταμένους Δημοτικούς Άρχοντες και το ευσεβές πλήρωμα της Ενορίας περί του επιτελεσθέντος κατά το Άγιο Δωδεκαήμερο Φιλανθρωπικού και Κοινωνικού Έργου της Ενορίας μας στο Γαλάτσι.
 


Αναφέρθηκε συνοπτικά στη βοήθεια που προσφέραμε σε διακόσιες ογδόντα (280) οικογένειες και μοναχικά πρόσωπα (συνολικώς περίπου 900 άτομα) με παροχή :
 
1. περίπου 750 νωπών πουλερικών βάρους 2.000 κιλών,
2. 370 κιλών χοιρινού κρέατος,
3. 900 λίτρων ελαιολάδου,
4. 1.200 κιλών τυριού,
5. περίπου 2.000 κιλών τροφίμων μακράς διαρκείας ( ζυμαρικών, οσπρίων, ζάχαρης, αλεύρου, τοματοπελτέ, γάλακτος εβαπορέ) 
6. και μεγάλης ποσότητος ειδών ατομικής υγιεινής ( σαπούνια, σαμπουάν κλπ). 
Επίσης προσφέρθηκαν 
7. Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα,
8. 900 κιλά φρούτα και
9. 500 βασιλόπιτες.
 
Σημειωτέον ότι, παραλλήλως συνεχίζει τη λειτουργία του το Κοινωνικό Φροντιστήριο της Ενορίας μας για Μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου ευάλωτων κοινωνικά οικογενειών.
Ο π. Αθηναγόρας εν συνεχεία είπε:
'Ευχαριστούμε ευγνωμόνως και ευλογούμε Πατρικώς όλους τους φιλανθρώπους Δωρητές και Ευεργέτες των απόρων της Ενορίας μας και τις ακούραστες Εθελόντριες αλλά και όλο τον Πιστό Λαό του Θεού, ο οποίος επιτελεί τα Έργα Αγάπης και Αλληλεγγύης της Ενορίας μας στο Γαλάτσι.'
 
Την Μεγάλη Εορτή τίμησαν όλες οι αρχές του τόπου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γαλατσίου κ. Γιώργο Μαρκόπουλο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους και εκπροσώπους Φορέων και Σωματείων.
 


                    Χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους!
           Καλή φώτιση σε όλο το Γαλάτσι και όλο τον Κόσμο.