Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ Ι. ΝΑΟΥ ΜΑΣ 2022

 Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ Ι. ΝΑΟΥ ΜΑΣ

(12 και 13 Μαΐου 2022)

Με εκκλησιαστική Μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη, τελέστηκαν και φέτος, οι Πανηγυρικές και Εορταστικές Ακολουθίες επί τη Μνήμη της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γλυκερίας της Μυροβλύτιδος και Θαυματουργού, Πολιούχου της Πόλεως του Γαλατσίου.


Την παραμονή, κατά τον Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος, ενώ τον θείο λόγο εκήρυξε ο λόγιος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Θεοχάρης, ο οποίος με μεστό  θεολογικό λόγο αλλά συνάμα με απλό τρόπο αναφέρθηκε στα πνευματικά χαρίσματα της εορταζομένης Αγίας.
Ανήμερα της εορτής, το πρωί  κατά την ακολουθία του Όρθρου και την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε  ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης  κ. Κωνστάντιος.


Το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας τελέστηκε ο μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνστάντιου,  ο οποίος εν συνεχεία εκήρυξε εμπνευσμένα τον Θείο λόγο αναφερόμενος στο Μαρτύριο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Γλυκερίας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Γλυκερίας στις κεντρικές Λεωφόρους του Γαλατσίου. 
Την εικόνα πλαισίωσαν οι αρχές της Πόλεως του Γαλατσίου, φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος, μαθήτριες των Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας ως μυροφόρες, καθώς και πλήθος Λαού.


Δείτε σχετικά βίντεο από την περιφορά της Ιεράς Εικόνος.