ΕΙΔΙΚΗ ΔΕΗΣΗ ΥΠΕΡ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΑΣ

ΕΙΔΙΚΗ ΔΕΗΣΗ ΥΠΕΡ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΑΣ, ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ


Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο τελέστηκε απόψε (11/08/2020) στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Γλυκερίας Πολιούχου του Δήμου Γαλατσίου, από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αθηναγόρα Σουπουρτζή, Γραμματέα στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και Πρόεδρο του Κέντρου Ενοριακής Αγάπης της Ενορίας μας.

 
Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Πανοσιολογιώτατος ομίλησε προς τους Πιστούς για την Υπεραγία Θεοτόκο αλλά και για το ζήτημα της απειλής από τη γείτονα χώρα, καλώντας όλους μας να προσευχηθούμε υπέρ ειρήνης του σύμπαντος κόσμου αλλά και υπέρ ενισχύσεως του φιλοχρίστου ημών στρατού, συνδέοντας την σημερινή τουρκική προκλητικότητα με το σήμερα εορτασθέν από την Εκκλησία θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα, με το οποίο ο Θαυματουργός Άγιος εξεδίωξε τους Τούρκους από τη Νήσο Του σαν σήμερα ακριβώς πριν από 304 χρόνια ακριβώς!
Τόνισε δε ότι οι Πιστοί πάντοτε στρεφόμαστε στην προσευχή προς τον Θεό και τους Αγίους Του σε στιγμές κινδύνου της Πατρίδος μας.
Εν συνεχεία, σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, ο π. Αθηναγόρας ανέγνωσε από το Μέγα Ευχολόγιο κατάλληλη ευχή "επί επιδρομάς εθνών", στο τέλος της οποίας εψάλη το "Τη Υπερμάχω".