O ( Α' ) Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου στο Ι. Ησυχαστήριο Προφήτη Ηλία

Για πρώτη φορά Πρώτος ( Α' ) Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου 
στο Ι. Ησυχαστήριο Προφήτη Ηλία
Μέσα σε κλίμα μοναστηριακής κατάνυξης και με παρουσία πολλών Προσκυνητών, τελέστηκε σήμερα, Εορτή των Αγίων 12 Αποστόλων, στο Ι. Ησυχαστήριο Προφήτου Ηλιού Αττικού  Άλσους ( Τουρκοβουνίων) η Θεία Λειτουργία.

Ιερουργός, για πρώτη φορά στην ιστορία του Ησυχαστηρίου, ο Πρώτος ( Α') Γραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Δωρόθεος Πάπαρης, Θεολόγος-Φιλόλογος, συμπαραστατούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αθηναγόρα Σουπουρτζή, Γραμματέα στην Αγία και Ιερά Σύνοδο και Πρόεδρο του Κ. Ε. Α. του Καθεδρικού Ι. Ναού Αγίας Γλυκερίας.

Ο Γέροντας Δωρόθεος, προ του Δι' ευχών, ομίλησε δι' ολίγον αλλά με καλλιέπεια και μεστό θεολογικό λόγο για τον βίο και την δράση των Αγίων Αποστόλων, καλώντας τους Πιστούς να Τους μιμηθούμε στις Αρετές Τους.

Εν συνεχεία και εκ προσώπου της Καθηγουμένης Φιλαρέτης και των Αδελφών της Μονής, τον Υψηλό Προσκυνητή προσεφώνησε καταλλήλως ο Πανοσιολογιώτατος π. Αθηναγόρας, ευχαριστώντας τον Γέροντα Δωρόθεο για την αποδοχή της προσκλήσεως της Μονής, αναφερόμενος με αισθήματα σεβασμού και αγάπης στην ιστορικότητα της σημερινής επισκέψεως αλλά και στην λίαν  αξιόλογη προσωπικότητα, τα πολλά πνευματικά χαρίσματα και την προσφορά στην Εκκλησία του Πανοσιολογιωτάτου π. Δωροθέου.

Ο Α' Γραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου ευχαρίστησε ευγενώς για την πρόσκληση και εδοξολόγησε τον Θεό για την ύπαρξη Ιερών Μονών στην Πατρίδα μας, όπως το Ι. Ησυχαστήριο του Προφήτη Ηλία, που στηρίζουν πνευματικά τους Πιστούς.
Ακολούθησε μοναστηριακή δοχή στον αύλειο χώρο της Μονής.