Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ

Η ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ
ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ
 13 ΚΑΙ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Με λαμπρότητα τελέστηκαν οι εορταστικές ακολουθίες  προς  τιμήν και μνήμην  του  Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, στο ανεγερθέν παρεκκλήσιο του Ι. Ναού μας.


Το Εσπέρας της παραμονής, ημέρα Σάββατο, τελέστηκε Μέγας Εσπερινός, μετ’ Αρτοκλασίας. Στον Εσπερινό συμμετείχαν μαζί με τους  Εφημερίους της Ενορίας μας και ο Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Σκαρτούλης,  ο οποίος και εκήρυξε τον Θείο λόγο, αναφερόμενος στον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη και τη διδασκαλία του σχετικά με το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και ο πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Σαββάκης.


Την Πρωΐαν της κυριωνύμου ημέρας, Κυριακή, τελέστηκε ο Όρθρος της εορτής και εν συνεχεία,  Θεία Λειτουργία, ιερουργούντων του Αρχιμ. Άγγελου Ανθόπουλου και του Αρχιμ. Συμεών Καλοπαναγιώτη. 
Ο Αρχιμ. Άγγελος Ανθόπουλος εκήρυξε τον Θείο λόγο, επικεντρώνοντας στο πρόσωπο του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου του Ναξίου και τους Αγίους Πατέρες που συνεκρότησαν την Δ' Οικουμενική Σύνοδο στη Χαλκηδόνα της Μικράς Ασίας το 451μ.Χ.

Κατά τον Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία τέθηκε σε προσκύνηση η Εικόνα της Παναγίας από τη Λευκάδα, οπού την έφερε ο Σύλλογος των Λευκαδίων.ΠΑΡΩΝ ΣΤΙΣ ΙΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ, ΚΥΡΙΟΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΝΔΗΛΩΡΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΕΡΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΞΙΑΣ 4.000 ΕΥΡΩ ( ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ), ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΙΕΡΑ ΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΟ ΙΕΡΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ αρχικώς με σχέδια, επίβλεψη και προσωπικό έργο του Γαλατσιώτη Ιατρού - Δρ Θεολογίας Πανοσιολογιωτάτου ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΙΟΛΙΟΥ και  ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ σχεδόν με δαπάνες των Αδελφών  ΚΑΝΔΗΛΩΡΩΝ, οι οποίοι, ως τάμα, διέθεσαν περί τις 100.000 ( εκατό χιλιάδες) ευρώ για την αρχική κατασκευή, τα μάρμαρα, την Αγία Τράπεζα, μαρμάρινο Τέμπλο και τον ΠΛΗΡΗ σχεδόν εξοπλισμό του Ναού με εκλεκτά Ιερά Σκεύη, Εικόνες κλπ.
Τον τελευταίο περίπου χρόνο, ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικοδήμου έγινε χώρος κυρίως για ΚΑΦΕ, ΦΑΓΗΤΑ, ΓΙΟΡΤΕΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΦΑΓΗΤΑ ΚΛΠ.
 
  Ακολούθησε η Λιτάνευσις της Ιεράς Εκόνος, πέρυξ του Ι. Ναού.