Γιορτή Νεολαίας στον Καθεδρικό Ναό του Γαλατσίου


ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ  ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΓΙΝΕ Η ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ  ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ 
ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΝΕΟΤΗΤΑΣ 
ΠΑΝΟΣ. ΑΡΧΙΜ. ΠΑΤΡΟΣ ΑΘΗΝΑΓΟΡΟΥ ΣΟΥΠΟΥΡΤΖΗ 




Με μια συγκινητικά όμορφη γιορτούλα με... άρωμα παιδιών και Νέων και με μεγάλη επιτυχία, έληξε η δραστηριότητα των Κατηχητικών Σχολείων του Καθεδρικού Ιερού Ναού της Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου για τη φετινή χρονιά. 





Στην εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα στον κατάμεστο Ιερό Ναό της Πολιούχου του Γαλατσίου, Αγίας Γλυκερίας, την Κυριακή 19 Μαίου το απόγευμα και σηματοδοτεί τη λήξη των κατηχητικών συνάξεων, συμμετείχαν πλήθος παιδιών, γονείς, δάσκαλοι και καθηγητές, καθώς και Νέοι και Νέες, μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του Γαλατσίου.

Τα παιδιά και οι Νέοι μέσα από ποιήματα, χαρούμενα και ευφυή σκετσάκια και τραγούδια, γέλασαν, χάρηκαν και ευχήθηκαν “καλό καλοκαίρι”, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για το Φθινόπωρο. Λίγο πριν το τέλος της βραδιάς παρουσιάστηκε ένα ολιγόλεπτο βίντεο αφιερωμένο στις δραστηριότητες που συμμετείχαν τα παιδιά κατά τη φετινή χρονιά: πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλευ, πινκ-πονκ, εκδρομές, παιχνίδι "χαμένου θησαυρού", συγκέντρωση τροφίμων για αστέγους και απόρους, αθλοπαιδειές, ψυχαγωγικά θεατρικά, κληρώσεις με δώρα, χειροτεχνίες και διάφορες μικρο-κατασκευές. Και φυσικά δεν έλειψε και φέτος η γνωριμία μας με τη Διδασκαλία του Χριστού και της Εκκλησίας μας, καθώς και η δυνατότητα συμμετοχής μας στη Θεία Λειτουργία . 

Απευθυνόμενος, τέλος, προς τους παρευρισκομένους,  
ο Υπεύθυνος του Τομέα Νεότητος και Οικογενείας της Ενορίας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης 
π. Αθηναγόρας Σουπουρτζής, αναφέρθηκε στο σχετικό έργο που επιτελείται τα τελευταία ένδεκα (11) χρόνια στην Ενορία, τονίζοντας οτι ο ίδιος έχει θέσει σε προτεραιότητα για την Ενορία το έργο για τους Νέους. 

Επίσης, αναφέρθηκε στο οτι, ενώ πριν ένδεκα (11) χρόνια είχαμε ξεκινήσει με δέκα (10) παιδιά, σήμερα με τη χάρη του Θεού, συμμετέχουν στα Κατηχητικά της Αγίας Γλυκερίας περί τα τριακόσια (300) παιδιά, Νέοι και Νέες! 


Ο Πανοσιολογιώτατος έκανε εκτενή λόγο στην ωφέλεια που αποκομίζουν τα παιδιά όταν γνωρίσουν από αυτή την ηλικία τον Χριστό και καλλιεργήσουν από τώρα ακόμη τις αρετές στην ψυχή τους, μέσα σε ένα κλίμα χαράς, συνύπαρξης, συνεργασίας και αγάπης. Εν συνεχεία, ο π. Αθηναγόρας, ενημέρωσε τους παρευρισκομένους οτι με τις πενιχρές οικονομικές δυνατότητες που εξοικονομούνται από τηνΈκθεση που λειτουργεί στην είσοδο του Ναού, ενοικιάζεται μια Αίθουσα για το Κατηχητικό, πραγματοποιείται κατ' έτος μια τουλάχιστον δωρεάν εκδρομή για τα παιδιά, προσφέρονται στα παιδιά κεράσματα, δώρα, καθώς και τα υλικά για τις χειροτεχνίες τους. 

Περαίνοντας τον λόγο, ευχαρίστησε τους καλούς Κατηχητές και Κατηχήτριες, τους γονείς των παιδιών, τους εκπαιδευτικούς, τους υπευθύνους του Δήμου Γαλατσίου, τους Συνεργάτες και το Προσωπικό της Ενορίας αλλά και όλους όσους στηρίζουν το έργο της Νεολαίας της Ενορίας, ευχήθηκε δέ στα παιδιά "καλό καλοκαίρι" και είπε πως τους περιμένει και πάλι το φθινόπωρο. 

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης πολλοί Εκπρόσωποι του Δήμου Γαλατσίου και υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Αξίζει να αναφερθεί οτι εδώ και τέσσερα χρόνια λειτουργεί στο Ναό Παιδική Χορωδία, υπό την διδασκαλία του Πρωτοψάλτου του Ναού, Δρ Μιχαήλ Μαμάη και υπό την ευθύνη του Υπευθύνου Νεότητας της Ενορίας, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη π.Αθηναγόρα.
< Πηγή: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ " ΓΡΑΜΜΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ" Ιούνιος 2019 >
Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της Εφημερίδας < ΓΡΑΜΜΗ >
πατώντας στον κάτωθι σύνδεσμο