Ε.Φ.Τ

ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ 
ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
ΕΝΟΡΙΑΚΟΝ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΝ ΤΑΜΕΙΟΝ 
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων αειμνήστων Προέδρων του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ενορίας Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Κουή, Πρωτοπρεσβυτέρων Σταύρου Συκιώτη και Κωνσταντίνου Γκίκα, καθώς και των κεκοιμημένων εθελοντών και εθελοντριών και δωρητών που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους επί πενήντα (50) συναπτά έτη λειτουργίας του Φιλοπτώχου, στα Συσσίτια του Γαλατσίου, στον Έρανο Αγάπης, στην Ενοριακή Αιμοδοσία και στο εν γένει Φιλανθρωπικό Έργο στο Γαλάτσι.


Την Δέηση τέλεσε ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεσπιών κ. Συμεών, και ομίλησε σχετικώς ο Πρόεδρος  του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου του Καθεδρικού Ι. Ναού Αγίας Γλυκερίας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας Σουπουρτζής, ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία της τελέσεως της ως άνω δεήσεως, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στον Ναό αυτόν. 


Ακολούθως  πραγματοποιήθηκαν τα Εγκαίνια της ανακαινισμένης Αίθουσας του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Γλυκερίας, στην οδό Λυσίου 8.
Τον αγιασμό των Εγκαινίων τέλεσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός και ο Πρόεδρος  του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου  Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας Σουπουρτζής.



Παρέστησαν ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού  Συμβουλίου του Ι. Ναού, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Αιβαλιώτης, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Αγγελόπουλος, οι Βουλευτές κ.κ. Ελένη Αυλωνίτου, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γιώργος Μαρκόπουλος, Αντιδήμαρχοι και  Δημοτικοί Σύμβουλοι του Γαλατσίου, πολιτευτές, Πρόεδροι Συλλόγων του Γαλατσίου, οι Συνεργάτες  του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Αθηναγόρου Σουπουρτζή στο Έργο της Φιλανθρωπίας και στους Τομείς Νεότητας και Ενοριακής Αιμοδοσίας  και πλήθος κόσμου.







Να  σημειωθεί ότι την προηγούμενη ημέρα, Εορτή της Υπαπαντής, με πρωτοβουλία του Αρχιμανδρίτου π. Αθηναγόρα Σουπουρτζή τελέστηκε  στον Ιερό Ναό  Αγίας Γλυκερίας, Αρτοκλασία υπέρ υγείας των εθελοντών, εθελοντριών και δωρητών του Φιλανθρωπικού Έργου της Ενορίας. 
Ο Πανοσιολογιώτατος Προϊστάμενος του Ενοριακού Φιλανθρωπικού Έργου και των Τομέων  Αιμοδοσίας και Νεότητος του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Γλυκερίας  ευχαρίστησε όλους ανεξαιρέτως όσοι προσφέρουν καθημερινώς και εμπράκτως στο τόσο σημαντικό αυτό Έργο της Εκκλησίας.

Δείτε στιγμιότυπα από τον Αγιασμό