ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΝΕΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΝΕΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
 ΤΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ Ι. ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ
(ΚΥΡΙΑΚΗ 02 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020)


Εορτή της Υπαπαντής σήμερα και στη φιλόξενη Αίθουσα Τελετών των 3ου και 4ου Δημοτικών Σχολείων Γαλατσίου, ευλογήθηκε η Βασιλόπιτα των δυναμικών Κατηχητικών Σχολείων του Καθεδρικού Ιερού Ναού της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Γλυκερίας, Πολιούχου του Δήμου Γαλατσίου.


Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας Σουπουρτζής, Γραμματέας στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας και Υπεύθυνος του Τομέως Νεότητος και Οικογενείας ευλόγησε την Βασιλόπιτα των Κατηχητικών και ομίλησε επικαίρως μεταφέροντας τις Ευχές και Ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β', ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλους όσοι βοηθούν το τόσο σημαντικό και ευαίσθητο αυτό Έργο της Ενορίας. 







Παρόντες στην Εκδήλωση ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γιώργος Μαρκόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Γιάννης Ρωμανός, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιάννης Κορρές, η Δημοτική Σύμβουλος κα Ντίνα Σπηλιοπούλου Χρυσάγη, η Διευθύντρια του 4ου Δημοτ. Σχολείου Γαλατσίου κα Ευγενία Κουτσή, ο εκπρόσωπος του Υπουργού αναπλ. Μετανάστευσης κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, Εκκλησιαστικοί Σύμβουλοι και σύσσωμο το Δ.Σ. του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου του Καθεδρικού Ι. Ναού Αγίας Γλυκερίας,  εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και πλήθος Γαλατσιωτών.







Εν συνεχεία, ο Πανοσιολογιώτατος απένειμε Ευχαριστήριο Δίπλωμα και τον Δίκαιο Έπαινο της Εκκλησίας στην Δημοτική Σύμβουλο κα Ντίνα Σπηλιοπούλου Χρυσάγη για την προσφορά της στα παιδιά των Κατηχητικών, στις Διευθύντριες και τους Συλλόγους Γονέων κ Κηδεμόνων των 3ου και 4ου Δημοτικών Σχολείων και στους κκ Κυριάκο Μπούρα και Ηλία Ηλιόπουλο για την προσφορά τους. 



Ακολούθως το πολυπληθές κοινό παρακολούθησε μια εξαιρετική και γεμάτη νεανικό παλμό εκδήλωση που οργάνωσαν με μεράκι οι Κατηχητές, αποτελούμενη από θεατρικό, τραγούδια και σύντομη προβολή, ενώ πραγματοποιήθηκε από τον Πανοσιολογιώτατο απονομή Μεταλλίων στα παιδιά που συμμετέχουν στις αθλοπαιδειές.



Κατά το πέρας της ενθουσιώδους εκδηλώσεως, ο π. Αθηναγόρας μοίρασε Βασιλόπιτα στα παιδιά και όλους τους παρευρισκομένους ευχόμενος σε όλους Καλή και Ευλογημένη Χρονιά.