ΕΥΛΟΓΙΑ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΑΝΟΥ ΑΓΑΠΗΣ

Ο ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ π. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ 
ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΑΝΟΥ ΑΓΑΠΗΣ

 Σάββατο 01 Φεβρουαρίου 2020

Με πολύ μεγάλη προσέλευση και σε πνεύμα αγάπης, έγινε η Ευλόγηση της Αγιοβασιλόπιτας των Εθελοντριών του Εράνου της Αγάπης του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Γλυκερίας Πολιούχου Γαλατσίου. 

Τις περίπου  σαράντα (40) Κυρίες και Δεσποινίδες καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου και Γραμματέας στην Ιερά Σύνοδο, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας Σουπουρτζής, μαζί με Μέλη του Δ.Σ. αυτού. Ο Πανοσιολογιώτατος παρουσίασε τα το Φιλανθρωπικό Έργο της Ενορίας που έλαβε χώρα κατά το παριππεύσαν έτος και αναφέρθηκε σε προγραμματισμένες δράσεις για το νέο, τρέχον έτος 2020, ενώ εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες προς τους αγαπητούς Συνεφημερίους του για τη συμπαράστασή τους, τους εργαζομένους στο Ναό και  προς όλους τους Εθελοντές και τις Εθελόντριες του Φιλανθρωπικού Έργου και  της Ενορίας. 

  
 
 
 
 
 
 
 
 

 



Εν συνεχεία ευλογήθηκε η Αγιοβασιλόπιττα, της οποία το φλουρί βρήκε ο μικρός Νικόλας, μαθητής της γ' Δημοτικού, ο οποίος βοήθησε τη γιαγιά του, Χρυσούλα, στον Έρανο της Αγάπης. Ο π. Αθηναγόρας δώρισε στον μικρό " εθελοντή" ως ευλογία, εικόνα του Αγίου Παισίου φιλοτεχνημένη στο Άγιον Όρος και του ευχήθηκε πλούσια την Προστασία του Θεού και καλήν πρόοδο. 
 
 
 
 
 
 

Κατά το πέρας της σεμνής τελετής, ο Πανοσιολογιώτατος διένειμε ως ευλογία σε όλες τις Εθελόντριες εικονίτσες της Παναγίας Σουμελά και του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου, καθώς και από ένα τεμάχιο βάμβακος εμποτισμένου με ευωδιάζον μύρο του Αγίου Δημητρίου, προερχόμενο από το Ναό του Αγίου στη Θεσσαλονίκη, ως επίσης και Ευχαριστήριο Δίπλωμα. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Όλες οι Εθελόντριες, ιδιαίτερα συγκινημένες, ευχαρίστησαν τον π. Αθηναγόρα για το ανύστακτο ενδιαφέρον του  για το Ενοριακό Έργο και για όλο το Ποίμνιό του στο Γαλάτσι και εξέφρασαν τις καλύτερες εντυπώσεις διότι το Φιλόπτωχο της Αγίας Γλυκερίας 
ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ.