Η ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ - ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΟΥ


ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΙΣΤΩΝ, ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ  16η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 ΤΟ ΕΣΠΕΡΑΣ, ΙΕΡΟΥΡΓΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΑΘΗΝΑΓΟΡΟΥ ΣΟΥΠΟΥΡΤΖΗ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΝΕΟΤΗΤΟΣ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ. 

ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ Ο ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΠΑΤΗΡ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΚΗΣ ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΥΡΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΚΟΝΕΙ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ ΚΑΙ Ο ΑΙΔΕΣΙΜΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ π. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ, ΕΚ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ,  ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΤΟΥ Ι. ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ Ι. ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ Ν. ΙΩΝΙΑΣ.


 

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, Ο π. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΜΕΣΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΟΤΡΥΝΕ ΣΕ ΜΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΕΤΩΝ ΑΥΤΩΝ.

ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΡΕΤΗ ΤΗΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ, ΕΝΩ ΕΤΙΜΗΣΕ  ΤΡΕΙΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΝΟΡΙΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΑΥΤΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΝΙΚΟΛΑΟ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΠΠΟ ΚΑΝΔΗΛΩΡΟΥΣ, ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ, ΕΥΧΗΘΗΚΕ ΔΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑ ΣΥΝΕΦΗΜΕΡΙΟ ΤΟΥ, ΑΙΔΕΣΙΜΟΤΑΤΟ π. ΑΝΤΩΝΙΟ ΚΟΥΚΛΗ ΕΤΗ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ.
 

ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, Ο π. ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟΝ Ι. ΝΑΟ, ΕΥΧΗΘΗΚΕ ΦΙΛΑΔΕΛΦΑ ΣΤΟΝ π. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΝ, ΚΑΘΟΤΙ ΠΡΙΝ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΗΚΕ ΙΕΡΕΑΣ ΚΑΤ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΡΥΠΝΙΑΣ ΤΕΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΙΕΡΟ ΑΜΦΙΟ (ΕΠΙΜΑΝΙΚΟ) ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΟΥ. 
 ΙΕΡΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

ΙΕΡΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
 
ΙΕΡΟ ΑΜΦΙΟ ( ΕΠΙΜΑΝΙΚΟ) ΟΣΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΟΥ