ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ

 ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 
ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ 
Ι. Ν. ΑΓ. ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
 
 Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε, με τις ευλογίες του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β´, η γιορτή νεολαίας και η ευλογία Βασιλόπιτας των κατηχητικών μας σχολείων, στη φιλόξενη μεγάλη αίθουσα των 3ου-4ου Δημοτικών Σχολείων Γαλατσίου.
 











Εξαιτίας του μεγάλου πλήθους της Νεολαίας και όλων των παρισταμένων, δεν επαρκούσε ο Ι. Ναός μας μας για να λάβει χώρα η εκδήλωση, γι ´αυτό προτιμήθηκε ο Σχολικός χώρος.
 
Στη Γιορτή συμμετείχαν Τμήματα αρρένων με περίπου 110 Μαθητές Μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου-παρά αρκετές απουσίες εξαιτίας των εποχικών ιώσεων- καθώς και πολλοί Γονείς, Εκπαιδευτικοί και Διευθυντές Σχολείων του Γαλατσίου (τα Τμήματα θηλέων πραγματοποίησαν ξεχωριστή Γιορτή, λόγω του μεγάλους πλήθους και των Μαθητριών).

Ευχαριστούμε για την τιμητική παρουσία τους την Υφυπουργό Υγείας κα Ζωή Ράπτη, τον Δήμαρχο Γαλατσίου κ. Γιώργο Μαρκόπουλο, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Αττικής κ. Γιώργο Δημόπουλο, τους Αντιδημάρχους κκ. Ντίνα Σπηλιωπούλου, την οποία τίμησε ο Καθεδρικός Ι. Ναός Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου - Τομέας Νεότητος και Οικογενείας για την προσφορά της στη Νεολαία μας, Πετρούλα Παπαγεωργίου, Γιάννη Κορρέ, Σπύρο Αργυρό, τους Δημοτικούς Συμβούλους κκ Γιάννη Μανιάτη , Κωνσταντίνο Δήμο, Νίκο Μαγκανάρη, Έλενα Ζέρβα-Γκιουρτζιάν , Πέτρο Μαγκανάρη, τους  Πολιτευτές κκ Μαριάνθη Μήκα , Ελένη Αυλωνίτου, Ανδρέα Παπαδόπουλο, τους εκπροσώπους της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως, και του Βουλευτού κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, τον Πρόεδρος της Δημ.Τ.Ο. ΝΔ κ. Αλέξανδρο Παπαχρήστο , τον Πρόεδρο Συλλόγου Θεσσαλών Γαλατσίου, Ιατρός κ. Γιάννη Κουσαΐτη, από την Εφημερίδα Γραμμή Γαλατσίου τον κ. Σπύρο Τζίμα, τους εκπροσώπους Φορέων και Συλλόγων της Πόλης μας και πολλούς Ενορίτες μας. 
 










Μετά την Ευλογία και κοπή της Βασιλόπιτας, την τιμητική απονομή της Αντιδημάρχου κας Ντίνας Σπηλιοπούλου, παρουσιάστηκε από τη Νεολαία μας η Γιορτή της, γεμάτη από νεανικό παλμό, χαρά και ενθουσιασμό.









- Ευχαριστίες για τις λήψεις στον φωτογράφο κ. Νίκο Τσουκαλά

- Βίντεο του κ. Ηλία Ηλιοπούλου: