ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ ΤΟΜΕΑ ΝΕΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΤΟΜΕΑΣ ΝΕΟΤΗΤΟΣ 
ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ 
Ι. Ν. ΑΓ. ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
30/1/2022
 
Τιμήθηκε η Εορτή των Τριών Ιεραρχών, Προστατών των Γραμμάτων και της Παιδείας μας - Ευλογία και Κοπή Αγιοβασιλόπιτας.
 


            Με τις Πατρικές ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας, κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ, με τη δυναμική συμμετοχή αντιπροσωπείας ογδόντα (80) Νέων και παιδιών (από τα διακόσια εβδομήντα (270) που φοιτούν συνολικώς) του ΚΕΝΤΡΟΥ  ΝΕΟΤΗΤΟΣ και ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ της Ενορίας,Εκπαιδευτικών των Σχολείων του Γαλατσίου, Κατηχητών και Γονέων και παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες,  πραγματοποιήθηκε (τηρουμένων των μέτρων κατά της πανδημίας) την Κυριακή 30/1/2022 και ώρα 18.30 στον Ιερό Ναό Αγ. Γλυκερίας η ευλόγηση και κοπή της παραδοσιακής Αγιοβασιλόπιτας από τον Υπεύθυνο της Ενορίας, Αρχιμανδρίτη π. Αθηναγόρα Σουπουρτζή.
 



           Οι Νέοι απέδωσαν ύμνους και χριστιανικά τραγούδια, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία του Πανοσιολογιωτάτου με θέμα "ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ", κατά την οποία ο ομιλήτής επικεντρώθηκε στη σημασία της Χριστιανικής Παιδείας και Αγωγής των Νέων, ευχόμενος προς όλους να έχουν τη βοήθεια και την ευλογία των εορταζομένων Μεγάλων Αγίων.
 


           Το φλουρί των Κατηχητικών Αρρένων βρήκε ο μαθητής της Α' Γυμνασίου Δ., ενώ το φλουρί των Κατηχητικών Θηλέων βρήκε η μικρή Γλ., μαθήτρια της Γ' Δημοτικού. Ο π. Αθηναγόρας τους συνεχάρη, τους ευλόγησε και τους επέδωσε συμβολικό δώρο.