Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΗΝΑΓΟΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

 Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΗΝΑΓΟΡΟΥ  ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΗΤΟΥ
ΚΑΙ 
ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΧΡΙΣΤΙΝΗΣ 
ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ 
(24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021)
 
Πανηγυρική Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αγίας Γλυκερίας, 
το Σάββατο 24 Ιουλίου 2021.  
ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΘΗΝΑΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΙΟΥ
                       
                                
Η μνήμη του Αγίου Αθηναγόρου του Αθηναίου Απολογητού, Αγίου της Τοπικής Εκκλησία των Αθηνών, εορτάστηκε σήμερα με Πανηγυρική Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Γλυκερίας Πολιούχου Γαλατσίου, και προς τιμήν του Εορτάζοντος τα Ονομαστήρια Αυτού, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Αθηναγόρου Σουπουρτζή, Γραμματέως στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και Προέδρου του Κέντρου Ενοριακής Αγάπης του Ι. Ν. Αγίας Γλυκερίας.
 




Κατ' αυτήν Ιερούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος ΡΩΓΩΝ κ.κ. ΦΙΛΟΘΕΟΣ, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου προς την Ενορία και τον εορτάζοντα π. Αθηναγόρα, ενώ  συλλειτούργησαν οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες: π. Δωρόθεος Κιούσης, Ηγουμενοσύμβουλος της Ιστορικής Ιεράς Μονής Πετράκη και Προιστάμενος Ι. Ναού Αγίου Βασιλείου οδ. Μετσόβου, π. Φιλάρετος Χρηστιάς, Εφημέριος Ι. Ναού Παναγίας Κολοκυνθούς και Καθηγητής στις Σχολές του ΟΑΕΔ, π. Ιάκωβος Ανδριόπουλος, Προιστάμενος του Ι. Ναού Ευαγγελισμού Θεοτόκου Ν. Χαλκηδόνος και Διευθυντής Δ/νσης  Ανάπτυξης της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (ΕΚΥΟ) της Ιεράς Συνόδου, ο Ιερολογιώτατος Διάκονος π. Φιλούμενος Καταλαιδης της Ι. Μονής Πετράκη. 







Συμπροσευχήθηκαν ο τ. Διευθυντής Θρησκ. Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Κιούλος, εφημέριος Ι. Ησυχαστηρίου Προφ. Ηλιού Αττικού Άλσους και ο Εφημέριος της Ενορίας μας, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβ. π. Γεώργιος Γιαπιτζίογλου.

Το Ιερό Αναλόγιο εκόσμισε ο Μουσικολογιώτατος Χοράρχης κ. Ιωάννης Τσούνης, Εκκλησιαστικός Υπάλληλος της Ιεράς Συνόδου μαζί με μέλη της χορωδίας του, συνεπικουρούμενος από τον Ιεροψάλτη της Ενορίας μας κ Θεολόγο κ. Ηλία Ζαφείρη.

Ο Ναός ήταν κατάμεστος από Πιστούς Ενορίτες (παρότι λόγω θέρους απουσιάζουν πολλοί Γαλατσιώτες εκτός Αθηνών) οι οποίοι ήλθαν να τιμήσουν την ιερά μνήμη του Αγίου Αθηναγόρα και να ευχηθούν στον Εορτάζοντα π. Αθηναγόρα.






Στο τέλος ευλογήθηκαν εορταστικά Κόλλυβα του Αγίου και Αρτοκλασία, ενώ διανεμήθηκαν σε όλους γλυκίσματα και εικονίδια του Αγίου Αθηναγόρου προς ευλογία.








Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε κέρασμα προς όλους όσοι εκκλησιάστηκαν, από τον Εορτάζοντα Γέροντα Αθηναγόρα.

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΤΗ  ΓΕΡΟΝΤΑ  ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ