ΔΕΗΣΗ ΥΠΕΡ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

ΔΕΗΣΗ ΥΠΕΡ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ 
ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ 
ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Η προτελευταία για φέτος αυγουστιάτικη Ιερά Παράκληση τελέστηκε σήμερα (12/08/2020) στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Γλυκερίας Πολιούχου του Δήμου Γαλατσίου από τον δραστήριο Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αθηναγόρα Σουπουρτζή, Γραμματέα στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και Πρόεδρο του Κέντρου Ενοριακής Αγάπης της Ενορίας μας.


Ο Πανοσιολογιώτατος, στο τέλος της Ακολουθίας, ομίλησε στους πολυπληθείς Πιστούς για το Πρόσωπο της Μεγαλόχαρης Παναγίας, ενώ επεσήμανε ότι ενώπιον της φοβερής πανδημίας του κορωνοϊού, την οποία αντιμετωπίζουμε, θα πρέπει αφ' ενός  να επιδείξουμε υπεύθυνη στάση τηρώντας τους νόμους και τις υποδείξεις των αρμοδίων κρατικών αρχών και αφ' ετέρου να στραφούμε μέσω της προσευχής προς τον Θεό και την Υπεραγία Θεοτόκου με πίστη, ελπίδα και αγάπη. 



Κατόπιν, ο Γέροντας Αθηναγόρας ετέλεσε Ειδική Δέηση υπέρ υγείας των κατοικούντων στην Πόλη του Γαλατσίου, των Συνεφημερίων του στην Ενορία και πάντων των Ενοριτών, Λαικών Συνεργατών και Ευλαβών Προσκυνητών του Καθεδρικού Ναού της Πόλης μας.


Τέλος προς πνευματική ενίσχυση των Πιστών εν όψει της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου  έθεσε προς προσκύνηση Ιερό Άμφιο (Επιμανίκιο) του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου και έχρισε όλους με αγιασμένο έλαιο από την ακοίμητη κανδήλα που βρίσκεται πάνω στην Αγία Τράπεζα, ενώ μοίρασε και μικρές εικονίτσες Αγίων ως ευλογία.