Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ 
ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΤΤΙΚΟΥ ΑΛΣΟΥΣ
(6 και 7 Ιουλίου 2020)


Με λαμπρότητα τελέστηκε τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 το απόγευμα, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ' αρτοκλασίας, προς τιμήν της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής.
Προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας Σουπουρτζής, Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου και Πρόεδρος του Κέντρου Ενοριακής Αγάπης του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Γλυκερίας, και συμμετείχαν ο Αιδεσιμολογιώτατος  Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Γιαπιτζίογλου, Εφημέριος του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Γλυκερίας και του Ιερού Ησυχαστηρίου Προφήτη Ηλία Αττικού Άλσους ( Τουρκοβουνίων) και άλλοι Ιερείς από διάφορες περιοχές της Αττικής.


Ο Πανοσιολογιώτατος Γέροντας Αθηναγόρας κήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στο βίο και το Μαρτύριο της Αγίας Κυριακής, τα πολλά θαύματα, που επιτελεί η Αγία αλλά και την αγάπη της για τον Χριστό, η οποία κυριαρχούσε στην ψυχή και την ζωή της. Κάλεσε όλους να μιμηθούμε την Αγία στις αρετές της και ιδιαιτέρως στην αγάπη που είχε για το πρόσωπο του Χριστού.



Αύριο, Τρίτη 7 Ιουλίου 2020, κυριώνυμον ημέραν της εορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, το πρωί θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία και το εσπέρας θα πραγματοποιηθεί ο μεθεόρτιος εσπερινός και η Παράκληση.



Να σημειωθεί ότι κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που προβλέπει η Νομόθεσία, με την φροντίδα και την άψογη οργάνωση του Προισταμένου του Ιερού Παρεκκλησίου της Αγίας Κυριακής, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Νεοφύτου.