Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ

Η ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ
ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ
 13 ΚΑΙ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020


Η ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΔΗΜΟ ΤΟΝ ΝΑΞΙΟ

Με λαμπρότητα τελέστηκαν οι εορταστικές ακολουθίες  προς  τιμήν και μνήμην  του  Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, στο νεοανεγερθέν παρεκκλήσιο της Ενορίας μας.




Το Εσπέρας της παραμονής, ημέρα Δευτέρα, τελέστηκε Μέγας Εσπερινός, μετ’ Αρτοκλασίας, προεξάρχοντος του Αγίου Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Βαρνάβα Θεοχάρη και με τη συμμετοχή και άλλων Ιερέων, παρουσία του Δημάρχου Γαλατσίου κ. Γιώργου Μαρκόπουλου.



 Την Πρωΐαν της κυριωνύμου ημέρας, Τρίτης, τελέστηκε ο Όρθρος της εορτής και εν συνεχεία,  Θεία Λειτουργία.



Κατά τον Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία τέθηκε σε προσκύνηση η Εικόνα της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, προερχομένη από το Ι. Ησυχαστήριο Προφήτη Ηλία Αττικού Άλσους και η οποία θα επιστρέψει στη Μονή την Τετάρτη 15/7 το πρωί.

 

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΟ ΙΕΡΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ αρχικώς με σχέδια, επίβλεψη και προσωπικό έργο του Γαλατσιώτη Ιατρού - Δρ Θεολογίας Πανοσιολογιωτάτου ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΙΟΛΙΟΥ και  ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ σχεδόν με δαπάνες των Αδελφών  ΚΑΝΔΗΛΩΡΩΝ, οι οποίοι, ως τάμα, διέθεσαν την αρχική κατασκευή, τα μάρμαρα, την Αγία Τράπεζα, μαρμάρινο Τέμπλο και τον ΠΛΗΡΗ σχεδόν εξοπλισμό του Ναού με εκλεκτά Ιερά Σκεύη, Εικόνες κλπ.  

 Ακολούθησε η Λιτάνευσις της Ιεράς Εκόνος, πέρυξ του Ι. Ναού, ενώ το απόγευμα της Κυριωνύμου ημέρας τελέστηκαν και ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου, παρουσία του Αντιδημάρχου κ Γιάννη Κορρέ και του Δημοτικού Συμβούλου κ Βασίλη Δερεδίνη.