Η ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ


Η ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Με κατάνυξη και τη συμμετοχή πλήθους Πιστών και Νεολαίας, παρούσία του Δημάρχου Γαλατσίου κ. Γιώργου Μαρκόπουλου, του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Γιάννη Κορρέ και του δημοτικού Συμβούλου κ. Κώστα Δήμου, τελέστηκε στον Καθεδρικό Ι. Ναό της Πόλεώς μας την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος το εσπέρας Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο υπέρ υγείας και θείου φωτισμού της Νεολαίας του Γαλατσίου και ιδίως των Νέων που θα διαγωνιστούν στις Πανελλήνιες και προαγωγικές εξετάσεις.


 
 

Στο τέλος της Παρακλήσεως ο Γέροντας Αθηναγόρας, Υπεύθυνος της Ενορίας για τον Τομέα Νεότητος και Οικογενείας, απευθύνθηκε με λόγους πατρικής αγάπης και επιστηριγμού  στα Νιάτα της Ενορίας ευχόμενος καλή επιτυχία και καλή φώτιση στους Νέους και τις Νέες, στις Οικογένειές τους και τους Εκπαιδευτικούς. Κατόπιν έχρισε Όλους τους Πιστούς από το αγιασμένο έλαιο της Κανδήλας, αφού προσκύνησαν Ιερά Λείψανα των Αγίων Νεκταρίου, Πορφυρίου και Αρσενίου Καππαδόκου.




Το Σάββατο 13 Ιουνίου το πρωί τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και έπειτα Ειδική Δέηση για τη Μαθητιώσσα και Σπουδάζουσα Νεολαία και ανεγνώσθη Ειδική Ευχή υπέρ θείου φωτισμού και επιτυχίας στις Εξετάσεις των Νέων.
 
 

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας, Γραμματέας στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας, μετέφερε στο πολυπληθές εκκλησίασμα και ιδιαίτερα στη Νεολαία που συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία και Κοινώνησε των Αχράντων Μυστηρίων τις ευχές και ευλογίες της Εκκλησίας αλλά και τις προσωπικές του στηρίζοντας και εμψυχώνοντας τους Νέους με τον ζωντανό του λόγο. Στο τέλος χάρισε ως ενθύμιο και ευλογία στους διαγωνιζομένους στις Πανελλήνιες και προαγωγικές εξετάσεις ένα στιλό.