ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ


Μεγάλη προσεύλευση ( 2 πούλμαν) χθες, 23 Φεβρουαρίου 2020, στο Ενοριακό Προσκύνημα που πραγματοποίησαν Ενορίτες και Φίλοι της Ενορίας μας υπό την πνευματική καθοδήγηση του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου πατρός Αθηναγόρου Σουπουρτή, Γραμματεως στην Ιερά Σύνοδο, Προέδρου του Ε. Φ. Τ. και Υπευθύνου Νεότητος, Οικογενείας και Αιμοδοσίας του Καθεδρικού Ναού του Γαλατσίου.

Πρώτος προορισμός η Ιερά Μονή Βηθλεέμ στο Κορωπί όπου σύσσωμοι οι Προσκυνητές εν ενί στόματι και μιά καρδία έψαλλαν την Παράκληση της Παναγίας και ασπάστηκαν την Εφέστιο θαυματουργή εικόνα της Γεννήσεως του Χριστού. Οι μοναχές ευγενώς προσέφεραν το παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμα σε όλους.



 

Εν συνεχεία, μέσω της παραλιακής οδού και απολαμβάνοντας τον ήλιο και την θάλασσα, κατευθυνθήκαν στο Ιερό Προσκύνημα Αγίας Μαρίνας Αλυκού, όπου τους υποδέχθηκε με πολλή αγάπη ο λόγιος Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου και Προϊστάμενος του Προσκυνήματος Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης πατήρ Νεκτάριος Παρασκευάκος. Ετελέσθη η Ιερά Παράκλησις της Αγίας Μαρίνης, εξετέθησαν προς προσκύνησιν τα Ιερά Λείψανα της Αγίας και ο Γέροντας Νεκτάριος διηγήθηκε το ιστορικό του Προσκυνήματος και πολλά θαύματα της Αγίας Μαρίνης. 
 
 
 
 
 
 
 
  

 
Τέλος, επεφυλάχθη μια έκπληξη: η παραδοσιακή χορωδία του Ναού με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη, παρουσίασε ψαλτοτράγουδα προς τέρψιν των Ενοριτών μας. Κατά την έξοδο μας προσφέρθηκαν ευγενώς εικόνες της Αγίας και κεράσματα. Όλοι οι Προσκυνητές έμειναν ενθουσιασμένοι και αναμένουν το νέο προσκύνημα !