ΤΟ Ε.Φ.Τ. ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΘΥΜΑΤΑΙ...

ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ 
ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΘΥΜΑΤΑΙ…
 Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, Τελώνου και Φαρισαίου, με πρωτοβουλία του Δ. Σ. του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου, τελέστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Γλυκερίας Πολιούχου του Δήμου Γαλατσίου, κατά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των διατελεσάντων Προέδρων του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου, αειμνήστων Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Κουή, Πρωτοπρεσβυτέρων Σταύρου Συκιώτη και Κωνσταντίνου Γκίκα, καθώς και των αοιδήμων Μελών του Εκκλησιαστ. Συμβουλίου, Μελών Δ. Σ. του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου, Εθελοντών, Εθελοντριών των Συσσιτίων, του Εράνου της Αγάπης και κεκοιμημένων Δωρητών. 


Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Μ. Σουπουρτζής, Γραμματέας στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, Πρόεδρος του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου και Υπεύθυνος Νεότητος και Οικογενείας της Ενορίας, στη σύντομη προσλαλιά του, αναφέρθηκε στην ιερή μνήμη όλων εκείνων των μακαριστών ήδη  Κληρικών και Πιστών της Ενορίας της Πολιούχου,  που εκοπίασαν σε δύσκολα χρόνια για το Γαλάτσι, προκειμένου να βοηθήσουν τους Απόρους και Αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, δίνοντάς τους ένα πιάτο φαγητό αλλά και περίσσευμα αγάπης, ενθαρρύνοντάς τους να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της ζωής τους. 

 Ο Πανοσιολογιώτατος, ο οποίος είναι γέννημα θρέμμα Γαλατσιώτης, συγκίνησε ιδιαίτερα  το πολυπληθές εκκλησίασμα αναμοχλεύοντας μνήμες και θύμησες με αγαπημένα πρόσωπα  από το ιστορικό Γαλάτσι και την Φιλανθρωπική τους προσφορά, η οποία σήμερα συνεχίζεται  με αμείωτο ζήλο από Φιλάνθρωπους Εθελοντές και Εθελόντριες της Αγίας Γλυκερίας. Ξεχωριστή μνεία έγινε στη μακαριστή Σταματίνα Κουνάνη και την ιδιαίτερα σημαντική Φιλανθρωπική δράση της στην Ενορία υπό την καθοδήγηση του αειμνήστου Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Κουή, ενώ στη μνήμη του Έργου της, απονεμήθηκε Ευχαριστήριο Δίπλωμα και ο Δίκαιος της Εκκλησίας Έπαινος στον υιό της, κ. Φραγκίσκο - Ελευθέριο Κουνάνη και την οικογένειά του, οι οποίοι συνεχίζουν την αξιέπαινη κοινωνική προσφορά σε Απόρους του Γαλατσίου και άτομα Αμεα.




Το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γιώργος Μαρκόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Ρωμανός, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιάννης Κορρές, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κώστας Ζώμπος, Μάνος Ελευθερίου, Βασίλης Δερεδίνης, Κώστας Δήμος, Χριστίνα Μπούρα, εκπρόσωπος της Υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως, εκπρόσωπος του Α/Τ Γαλατσίου και πλήθος Πιστών.


Τέλος ο Πανοσιολογιώτατος εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες πρoς όλους όσoυς προσφέρουν στο Φιλαθρωπικό Έργο της Ενορίας και εν συνεχεία διανεμήθηκε το κόλλυβο, το οποίο προσέφερε ευγενώς το γνωστό στο Γαλάτσι Γραφείο Τελετών Ασκληπιού Παντελίδη.