ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΕΝ. ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ


ΝΕΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΟΥ Ι. Ν. ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ
ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΥΦΗΜΗΣ ΜΝΕΙΑΣ ΣΕ ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΑ ΜΕΛΗ

Κατά την Θείαν Λειτουργία της Κυριακής 19ης Ιανουαρίου 2020, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας Σουπουρτζής, Γραμματέας στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και Πρόεδρος του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου του Καθεδρικού Ιερού Ναού της Μυροβλύτιδος και Θαυματουργού Αγίας Γλυκερίας, Πολιούχου του Δήμου Γαλατσίου, ενημέρωσε το πολυπληθές Εκκλησίασμα για τη λήξη της τριετούς θητείας των Μελών του Δ.Σ. του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου και τον διορισμό των Νέων Μελών, κατόπιν προτάσεως του ιδίου, ως Προέδρου και Προϊσταμένου αυτού και Επισήμου Διορισμού από τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας, τον  Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ Β'.
   Ο Πανοσιολογιώτατος Πρόεδρος παρουσίασε τα Νέα Μέλη του Δ.Σ. τονίζοντας οτι πρόκειται για ευυπόληπτα πρόσωπα, αξιόλογους και σοβαρούς Ενορίτες - άνδρες και γυναίκες- με εξαιρετική Φιλανθρωπική δράση, διάθεση και προσφορά, Πίστη στον Θεό και την Εκκλησία, αγάπη για τον πάσχοντα Άνθρωπο, που θα βοηθήσουν καίρια το Φιλανθρωπικό Έργο της Εκκλησίας μας για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, και των οποίων τα ονόματα είναι:

α) Αξιότιμος κ. Μιχαήλ Πασσαρέας,
β) Αξιότιμος κ. Γεώργιος Κυριακούλης,
γ) Ερίτιμος κα Ιωάννα Τζάνε,
δ) Ερίτιμος κα Δήμητρα Στεριοπούλου,
ε) Ερίτιμος κα Αικατερίνη Βασιλάκη,
στ) Ερίτιμος κα Αθηνά Τζέρπου και
ένα ακόμη ορισθησόμενο κατά Νόμον Μέλος, ως εκπρόσωπος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.
 
Εν συνεχεία ο Πανοσιολογιώτατος Πρόεδρος κάλεσε κοντά του τα διατελέσαντα κατά την παριππεύσασα τριετία Μέλη του Δ.Σ., προκειμένου να τους εκφράσει τις ευχαριστίες Όλων των Ενοριτών για τη Φιλανθρωπική προσφορά τους προς τους πάσχοντες και αναξιοπαθούντες Συνανθρώπους μας και να τους απονείμει Εύφημη Μνεία και τον Δίκαιο Έπαινο της Εκκλησίας, σημειώνοντας παράλληλα ότι παραμένουν Εθελοντές του Φιλανθρωπικού Έργου και των οποίων τα ονόματα είναι: 

α) Αξιότιμος κ. Λεωνίδας Γαλέος,
β) Ερίτιμος κα Βαρβάρα Καρτέρη,
γ) Ερίτιμος κα Αθανασία Καμπέρη,
δ) Ερίτιμος κα Ευδοκία  Πρωτοπαπα,
ε) Ερίτιμος κα Αντωνία Κομποχόλη και 
στ) Ερίτιμος κα Ευαγγελία Κουμπούνη.








Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Πρόεδρος του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Σουπουρτζής προέτρεψε τα Νέα Μέλη, μαζί με τα παλαιότερα να συνεχίζουν την Εθελοντική Φιλάνθρωπη δράση τους με πνεύμα αγάπης, ομόνοιας και συνεργασίας με τους Εφημερίους, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού και όλους τους ευσεβείς Ενορίτες, προκειμένου να ανακουφιστούν οι πτωχοί Συνάνθρωποι.

Τέλος, ο Πανοσιολογιώτατος απένειμε Εύφημη Μνεία στη μνήμη του μακαριστού Γεωργίου Διονυσοπούλου, ο οποίος διετέλεσε Εκκλησιαστικός Επίτροπος και Μέλος του Δ.Σ. του ιστορικού Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου της Αγίας Γλυκερίας, επί σειρά ετών και προσέφερε πολύ σημαντική φιλανθρωπική δραστηριότητα, την οποία ο Πανοσιολογιώτατος ανέλυσε δι' ολίγων. Τα αξιόλογα παιδιά και τα εγγόνια του αλήστου μνήμης Γεωργίου Διονυσοπούλου παρέλαβαν τον Δίκαιο Έπαινο της Εκκλησίας, ενώ εν συνεχεία τελέστηκε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.
  
Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη Κυριακή, κατά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Πανοσιολογιώτατος π. Αθηναγόρας εμφανώς συγκινημένος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του ονομαστικά προς τις διακόνισσες της αγάπης, τις Εθελόντριες  Κυρίες και Δεσποινίδες του " Εράνου της Αγάπης ", οι οποίες με πνεύμα θυσίας, ανιδιοτέλειας και αυταπαρνήσεως εργάστηκαν για αυτό τον τόσο υψηλό ηθικά σκοπό, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του προς τους ευλαβείς Ενορίτες της Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου για την  Φιλάνθρωπη διάθεσή τους, θυμίζοντας ότι " ο ελεών πτωχόν, δανείζει Θεώ ".