ΜΕΓΑΛΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ


ΜΕΓΑΛΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ 
ΜΕ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ 
ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΝΕΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ Ι. ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ 


Με πρωτοβουλία των Πανοσιολογιωτάτων  Αρχιμανδριτών π. Αθηναγόρου  Σουπουρτζή, Γραμματέως παρα τη Ιερά Συνόδω της Εκκλησίας της Ελλάδος, Πρόεδρου του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου και Υπευθύνου του Τομέως Νεότητος και Οικογενείας και της Αιμοδοσίας της Ενορίας και π. Ιωακείμ Αιβαλιώτου, Προισταμένου του Ιερού Ναού, το απόγευμα της Κυριακής 22 Δεκεμβρίου 2019 στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου η Χορωδία Ενηλίκων του Ιερού Ναού, καθώς και ο Τομέας Νεότητος και Οικογενείας της Πολιούχου του Γαλατσίου, μέσω της Παιδικής Χορωδίας, των Παιδιών και των Νέων των Κατηχητικών παρουσίασαν μια όμορφη και ζεστή  Χριστουγεννιάτικη Εορτή.





Υπό την καθοδήγηση του Μουσικολογιωτάτου Πρωτοψάλτου του Ναού δρ Μιχάλη Μαμάη και της Μουσικού κας Δήμητρας Μπαμπίλη και με την εξαιρετική παρουσίαση της Φιλολόγου κας Ρίας Παπιδά,οι Χορωδίες με θαυμάσιο τρόπο  απέδωσαν επικαίρους Ύμνους και εν συνεχεία Παραδοσιακά Κάλαντα από όλη την Ελλάδα. Ενδιάμεσα και με την υποστήριξη των εκλεκτών και δραστηρίων Κατηχητών και Κατηχητριών του Τομέως Νεότητος και Οικογενείας, παρουσιάστηκαν από Αγόρια και Κορίτσια των πολυπληθών Κατωτέρων και Μέσων Κατηχητικών της Πολιούχου Αγίας Γλυκερίας,  επιλεγμένες επίκαιρες απαγγελίες από τη Λόγια και τη Δημώδη Παράδοση της Πατρίδος μας.




Τί όμορφο να ακούει κανείς μικρά παιδιά  να ψάλλουν και να διαβάζουν κείμενα που στα σχολειά δυστυχώς δεν τα διδάσκονται πλέον; Να ακούς Αγόρια και Κορίτσια, Νέους και Νέες της Εκκλησίας, με συνοδεία παραδοσιακών οργάνων ( λάουτου,  φλογέρας κλπ ) να υμνολογούν τον Γεννηθέντα εν Βηθλεέμ Κύριο με τα Βυζαντινά και τα Παραδοσιακά Κάλαντα ! Εκπληκτικά Ποιήματα της δημώδους Παράδοσης που εμπλουτίζονται από στίχους της Λόγιας Παράδοσης! Και αυτά όλα στον κατεξοχήν χώρο τους, στην Εκκλησία !

Τέλος, πραγματοποιήθηκε χριστουγεννιάτικη προβολή σχετικά με το θεολογικό μήνυμα της Εορτής που επιμελήθηκε ο Τομέας Νεότητος και Οικογενείας της Ενορίας.


Πλήθος Πιστών κατέκλυσε τον Ιερό Ναό και τον Προαύλιο χώρο, παρά το κρύο, ενώ την εκδήλωση ετίμησαν με την Υψηλή Παρουσία τους ο Δήμαρχος Γαλατσίου και Πρόεδρος ΠΕΔΑ κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος, η Βουλευτής κα Ζωή Ράπτη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Ρωμανός, εκπρόσωπος της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως, εκπρόσωπος του Υπουργού αναπλ. Προστασίας του Πολίτη κ. Γεωργίου Κουμουτσάκου,  ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιάννης Κορρές, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ Ντίνα Σπηλιοπούλου - Χρυσάγη, Μάνος Ελευθερίου, Γιάννης Μανιάτης, Πέτρος Μαγκανάρης, Πετρούλα Παπαγεωργίου, Διευθυντές  Σχολείων του Γαλατσίου, Εκπαιδευτικοί, Εκπρόσωποι Συλλόγων, εργαζόμενοι στον Τοπικό Τύπο, γονείς των παιδιών.





 


Την εκδήλωση έκλεισαν οι ως άνω  Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες π. Ιωακείμ και π. Αθηναγόρας  με ευχαριστίες και πατρικές ευχές για Ευλογημένο Άγιο Δωδεκαήμερο και Ευτυχισμένο Νέον Έτος.